Spiser du det? De fem værste madvarer for din hud

Det du spiser, har en stor indvirkning på din hud. Læs med her og se hvilke madvarer du skal styre helt udenom eller spise med måde.
Smoothies er lækre, og du tror måske, at de er sunde, fordi der er meget frugt i. Men tit er der også meget sukker i - og det er skadeligt for din hud.
Smoothies er lækre, og du tror måske, at de er sunde, fordi der er meget frugt i. Men tit er der også meget sukker i - og det er skadeligt for din hud. Scanpix arkiv

Der er noget om snakken, når man siger, du er, hvad du spiser. Spiser du meget slik, sukker, junkfood og mad med transfedtsyrer, ja så vil man kunne se det på din hud. Dårlig ernæring er faktisk ligeså slemt for huden som at ryge cigaretter. Dårlig ernæring kan udløse inflammation i huden, der ødelægger og i sidste ende ælder din hud. Her er fem madvarer, du skal holde dig fra eller i hvert fald spise med måde.

10 madvarer der giver dig smuk hud. Læs mere på udeoghjemme.dk

Riskiks

Riskiks er tit blevet tiljublet, fordi der ikke er noget fedt i dem, men i dag ved man, at riskiks får blodsukkeret til at stige, og det dermed fremskønner dannelsen af rynker.

’Sund’ cornflakes

Lad dig ikke snyde af de sunde udseende indpakninger. For meget af det morgenmad, der bliver solgt som sund morgenmad, er faktisk slet ikke så sundt. Tit er der tilsat en del sukker, og det virker rynkefremkaldende, forklarer dermatolog Valori Treloar til Prevention.com

Mælk

Mælk er måske godt for knoglerne, men ikke for huden. Især ikke minimælk.

- Mælk kan være fuld af såkaldte væksthormoner, der forbliver biologisk aktive selv efter pasteurisering. Undersøgelser viser, at de kommer ind i vores blodbaner, hvor de påvirker insulinen og forårsager betændelse og fremskønner olieproduktionen. Resultatet er uren hud. Derfor kan økologisk mælk være et godt alternativ, da der ikke er tilsat hormoner, forklarer Valori.

Smoothies

Det kan godt være, at du er vild med de smoothies, som man kan købe i supermarkederne eller de større juicekæder, og du tænker, at de er et godt alternativ til juicen eller sodavanden. Faktum er imidlertid, at de ofte indeholder juice, sorbet eller frozen yoghurt, der alle er proppet med sukker, og det er som nævnt ikke sundt for huden. Hvis du imidlertid selv laver dine smoothies og præcis ved, hvad du har puttet i, så er du også sikker på, at du undgår det tilsatte sukker.

Spis dig til en smuk kulør. Læs mere på q.dk

Chips

Chips er fyldt med raffinerede kulhydrater, der øger inflammation i huden. De ødelægger også kollagenet i huden og stresser huden. Over tid vil du bemærke flere fine linjer og rynker. Ifølge en undersøgelse trykt i The Journal of Drugs in Dermatology i 2014 er de raffinerede kulhydrater en af de største syndere i stigningen af voksenakne.

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.