Står der ofte en god gryde med stærk chili con carne på menuen hjemme hos jer, eller foretrækker du din søndags pizza ekstra hot, kan du ikke bare nyde et godt måltid, men samtidig nyde udsigten til at blive lidt ældre, end alle dem, der ikke tåler stærk mad.
Et stort kinesisk studie viser, at stærk mad nedsætter risikoen for at dø, skriver The New York Times.
Selve undersøgelserne tager udgangspunkt i 485.000 mennesker og alle deres familieforhold, alder, livsstilsvaner og meget andet er blevet gennemgået og bagefter er resultaterne blevet fundet.
Mindre kræft og et godt hjerte
Al data og viden er siden blevet sammenkogt og forskerne kan nu sige, at stærk mad nedsætter risikoen for hjertesygdomme og kræft.
Forskerne er endnu usikre på, hvilke bestemte krydderier, der gør hvad. Men de har noteret, at især chilipeber er fyldt med antioxidanter og anti-inflammatoriske egenskaber.
Selv siger en af forskerne bag studiet, doktor Lu Qi, der er assisterende professor i ernæring ved Harvard T.H. Chan School of Public Health, at de arbejder videre for at få flere resultater og brede forskningen endnu mere ud.