Spis persille og slip for pinligt mund-problem

Der er mange ting, du skal undgå, hvis du gerne vil din dårlige ånde kvit. Men der er også et par ting, du kan føje til din to-do-liste, som hjælper dig til en mere frisk mund
Spis persille lyder et af rådene til at slippe af med dårlig ånde.
Spis persille lyder et af rådene til at slippe af med dårlig ånde. Scanpix.

Tyggegummi kan skjule meget, men lider du af dårlig ånde, er det mere hensigtmæssig at tage fat i det egentlig problem, og det er, at din krop på en eller anden måde er i ubalance.

Det er ikke sikkert, du selv er klar over, at du lider af dårlig ånde - mange flere end vi tror, har det. Aktiv Træning har kigget nærmere på, hvad du selv kan gøre for at slippe af med den grimme ånde.

Hjælper ingen af rådene her, kan det være, du skal søge læge og få professionel hjælp - men start med at afprøve disse råd:

1. Stop rygning

Der er mange gode grunde til ikke at ryge, og din ånde er en af dem. Den bliver dårlig, når du ryger. Derfor kan det være et skridt i den rigtige retning at kvitte smøgerne. Endnu bedre bliver det, hvis du holder igen med alkoholen, som også giver dårlig ånde. 

2. Sæt skub i fordøjelsen

Hvis du har bøvl med din fordøjelse, vil det sætte sig i din ånde. Det får dig til at lugte ud af munden, og du skal derfor have fokus på at spise sundt og varieret, hvis du vil slippe af med det.

3. Spis persille

En af de ting du kan tilføje i dit liv, hvis du vil af med dårlig ånde, er brugen af visse krydderurter og krydderier i din hverdag. Der er meget mad, som hjælper din ånde til at blive bedre og persille er en af dem. Du kan også spise frisk koriander og estragon, eller tygge kaffebønner, nellikerod, ingefær eller køre kardemomme rundt i munden, da det dræber bakterier.

4. Husk at drikke vand

Hvis du glemmer at drikke nok væske, vil det sætte sig i din ånde. Væsken er med til at skylle døde celler væk fra tænderne, kinderne og tungen. Det er derfor en god idé at holde din mund fugtig, så den grimme luft ikke sætter sig. 

5. Drik te

Amerikansk forskning har vist, at det giver god ånde at drikke både sort og grøn te - det er teens indhold af polyfenoler, der dræber de bakterier, du har i din mund og som skaber dårlig ånde.

Hjælper ingen af de her hus-råd findes der også mundskyllevand og tandpasta, som er særlig gode til dårlige ånde. Du hjælper også dit spyt på vej, hvis du spiser tyggegummi. Det jager meget af den dårlige ånde væk ikke kun på grund af duften fra tyggegummiet men også på grund af spytproduktionen. 

Der er altså ingen grund til at leve med den dårlige ånde, der er mange muligheder for at komme den til livs. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.