Spirende forbrugsoptimisme for tøjindustrien

Salget af tøj og sko er stigende. Det får branchen til at tro på et vendepunkt.
En solrig og varm sommer har været medvirkende til en større omsætning hos tøj- og skobranchen.
En solrig og varm sommer har været medvirkende til en større omsætning hos tøj- og skobranchen. Foto: Unger Anthon/free

Det går stille og roligt fremad med forbruget i tøj- og skobranchen. I august måned steg omsætningen med 4,2 procent i forhold til samme måned sidste år. Det viser nye tal fra Dansk Detail, som er optimistiske på branchens vegne. Det skriver Jyllands-Posten fredag.

- Med den udvikling, vi har set igennem nogle måneder, kan vi for første gang i flere år tale om en reel og mere vedvarende fremgang for de butikker, som sælger tøj, sko og møbler, siger Jens Birkeholm, der er direktør i Dansk Detail, til avisen.

Han forventer, at omsætningen forøges med én procent i 2014 og understreger, at det er en positiv udvikling efter flere år, hvor omsætningen i branchen har været uændret eller svag negativ.

- Der er på ingen måde tale om en forbrugsfest, men for os er det vigtigt, at omsætningen er blevet mere stabil. Konkurrencen er dog fortsat hård, så det er vanskeligt at hæve priserne, siger Jens Birkeholm til Jyllands-Posten.

Den stigende købelyst hos forbrugerne bliver forklaret med en sommer, der har vist sig fra sin bedste side. Men også boligprisernes stigning resulterer i en større købelyst, fordi friværdien er vendt tilbage, forklarer Jens Birkeholm.

I alt sælges der årligt tøj og sko i Danmark for omkring 35 milliarder kroner.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.