Spillersalg sikrer millionoverskud i Esbjerg

Både omsætning og udgifter vokser i Esbjerg fB, der kom ud af 2014 med et plus på godt seks millioner kroner.
Salg af Peter Ankersen (på billedet) og Kian Hansen har sikret Esbjerg fB penge i kassen.
Salg af Peter Ankersen (på billedet) og Kian Hansen har sikret Esbjerg fB penge i kassen. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Salg af profiler som Kian Hansen og Peter Ankersen har givet superligaklubben Esbjerg fB penge i kassen, og selv om lønudgifterne også er vokset, kommer vestjyderne ud af regnskabsåret 2014 med et overskud på 6,3 millioner kroner før skat.

Både omsætning og overskud er dog mindre end rekordåret 2013, som klubben afsluttede med et plus på mere end 32 millioner kroner.

Transferindtægterne i 2014 rundede 15,7 millioner kroner, men omsætningen blev også sendt i vejret af de sidste indtægter fra deltagelsen i Europa League i sidste sæson.

- Køb og salg af spillere er blevet et vigtigt element i vores forretningsmodel i bestræbelserne på at fastholde et højt sportsligt ambitionsniveau, siger Esbjerg fB's administrerende direktør, Søren Poulsen, i en pressemeddelelse.

Esbjerg har i de senere år solgt en række spillere, og også i næste års regnskab vil der være store indtægter fra spillesalg, efter at Eddi Gomes, Jakob Ankersen og Martin Pusic er blevet afhændet til andre klubber.

Vestjyderne forventer derfor, at omsætningen stiger til 90-95 millioner mod 84 millioner i år, og at der på bundlinjen i regnskabsåret 2015 vil stå et plus på mellem to- og otte millioner kroner.

Egenkapitalen lyder lige nu på 36,1 millioner kroner.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.