Spillerforeningen: De bedste unge spillere vil til OL

De bedste danskere fodboldspillere med den rette alder vil gerne til OL. Det meddeler Spillerforeningen.
Brøndbys 21-årige venstreback Riza Durmisi er en af de spillere, der potentielt kan tage med Danmark til OL i Rio næste år.
Brøndbys 21-årige venstreback Riza Durmisi er en af de spillere, der potentielt kan tage med Danmark til OL i Rio næste år. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

De danske klubber er ikke forpligtet til at frigive deres spillere til den olympiske fodboldturnering ved OL i Rio de Janeiro næste sommer.

Nu lægger Spillerforeningen dog pres på Dansk Boldspil-Union, DBU, for at få de bedste spilleberettigede danske fodboldspillere med, selv om OL-turneringen ikke indgår i Det Internationale Fodboldforbunds, Fifa, officielle program.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Det er vores indtryk efter de møder, vi har holdt med spillerne, at de bedste spillere meget gerne vil deltage for Danmark ved OL, siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland, til Ekstra Bladet.

Det sker, efter at Mads Øland har holdt møder med spillerrådene på A- og U21-landsholdet.

Da klubberne ikke er forpligtet til at frigive sine bedste spillere, risikerer Danmark at stille med et hold af de næst- eller tredjebedste spillere.

DBU meddeler, at man er i dialog med Divisionsforeningen, som er klubbernes repræsentant.

- DBU har ikke flere kommentarer til OL. Vi arbejder på at finde en løsning sammen med Divisionsforeningen, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, til avisen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.