Spilekspert: Hemmingsen-bommert overgår Wichmann-sag

Indholdstilbud fra BetXpert distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus ekstratjeneste og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAU EKSTRA ****

Sagen om Carsten Hemmingsen, der som Middelfart-træner sidste sæson spillede mod sit eget hold, er langt mere alvorlig end den berømte matchfixing-sag mod Kristoffer Wichmann, mener spilekspert.

Carsten Hemmingsen har i to tilfælde spillet imod sit eget hold, da han sidste sæson var træner for Middelfart i den danske 2. division. Og det er helt uhørt, siger spilekspert Steffen Dam til onlinemediet BetXpert.

- Det er på alle måder fuldstændig uacceptabelt. Vi er inde at pille ved den dybeste integritet i sporten, siger Steffen Dam.

Den daværende Middelfart-træner spillede sidste sæson på, at hans eget hold skulle tabe mod Brabrand og Aarhus Fremad. Han bedyrer, at det ikke har noget med matchfixing at gøre. Men at han blot har opført sig dumt.

Men ligegyldigt hvordan man vender og drejer det, så har han forbrudt sig mod det allerhelligste.

- Når man som træner spiller på modstanderholdet, så har man jo et ben i hver lejr. Og uanset hvad han siger, så kan det jo et eller andet sted influere på de beslutninger, han tager som træner under kampen, siger Steffen Dam til BetXpert.

Carsten Hemmingsen venter lige nu på, at DIF's matchfixing-nævn skal fælde dom. Steffen Dam regner med en hård straf, da sagen i hans øjne er langt mere alvorlig end dem man så mod FC Vestsjælland-spilleren Kristoffer Wichmann for nogle år siden.

Dengang fik Wichmann knapt fem måneders karantæne og en bøde på 25.000 kroner for at have spillet minimum 9.000 kroner på sit eget hold.

- Wichmann-sagen blev blæst fuldstændig ud af proportioner. Der var efter min mening ikke skyggen af matchfixing, da han jo aldrig spillede mod sit eget hold, siger Steffen Dam til BetXpert.

- Med Carsten Hemmingsen har vi altså en træner, der har spillet på, at hans eget hold skulle tabe. Det er langt mere alvorligt, siger Steffen Dam.

For yderligere information kontakt:

Peter Bollerup Andersen

tlf.: 22985498

e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF BETXPERT ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Ekstratjeneste:

- Artiklen må viderepubliceres i sin hele form, da afsender har givet samtykke hertil.

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- Artiklen må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser, og forudsætter at modtageren, via kontrakt med Ritzaus Bureau A / S, har ret til at publicere indholdet.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.