Spildte kalorier: Denne mad gør dig mere sulten

Er det virkelig de ekstra kalorier værd, når du spiser mad, der ikke mætter, men i stedet gør dig sulten og får dig til at spise mere? – se hvilke madvarer, der gør det.
Vidste du, at noget mad gør dig sulten i stedet for mæt?
Vidste du, at noget mad gør dig sulten i stedet for mæt? Scanpix

Gider du virkelig proppe dig med kalorier, hvis de ikke en gang mætter, men i stedet gør dig mere sulten end du var, før du begyndte?

Nej vel! Ernæringsekspert Jacklyn London har for Good Housekeeping kigget nærmere på, hvilket mad du skal holde dig fra at spise, hvis du ikke gider spise ekstra spildte kalorier.

LÆS OGSÅ: Gaffatape: De utrolige ting, det kan bruges til

Chips

Salte snacks som chips og saltkiks får dig til at føle mere sult, fordi de er så fulde af salt. Det dehydrerer din krop og gør den konfus, så den tror, den er sulten, selvom den faktisk er tørstig. Samtidig er den slags snacks uden hverken protein og fibre, og det gør, at de ikke tilfører din krop nødvendig energi.

Jacklyn London foreslår, at du bytter dine indkøbte chips ud med hjemmelavede i ovnen. Her kontrollerer du selv, hvor meget salt du benytter.

Sushi

Sushi er, ifølge Jacklyn London, en rigtig lumsk spise. Du får hvide ris, som ingen fibre har, og sojasovs som dehydrerer. Det efterlader dig tørstig, og det vil du igen forveksle med sult. Oveni det, så er sushi rig på kalorier.

Du behøver ikke at droppe din sushi, men du kan starte med at spise en salat, eller kombinere det med andre mere sunde lækkerier, så du ikke kun spiser sushi.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du altid bruge de ydre løgringe

Müslibar

Mange müslibarer indeholder enten sukker, erstatningssukker eller søde frugter, og det påvirker altså din krop til at ville have mere – hvor tit har du ikke oplevet, at du efter en bar faktisk enormt gerne vil spise en til?

Hvis du skal spise er müslibar, så sørg for at vælge en med mange fibre i og mandler eller protein, så mætter den bedre, i stedet for blot at tilfredsstille.

LÆS OGSÅ: Det skal du bruge din morgenurin til

Juice

Lad dig ikke snyde, selvom der på kartonen står ”ikke tilført sukker”, så er der stadig sukker i juice. Og når du drikker for meget af det, så stiger dit blodsukker, hvilket kan give dig følelsen af, at du har brug for noget, og så spiser du.

Spis i stedet et stykke frugt, for her får du også fibre og vand, hvilket vil give dig en bedre tilfredshedsfølelse. Faktisk er det endnu bedre, at du kombinerer dit frugt med lidt protein, eksempelvis et stykke æble med parmaskinke, eller et stykke ost. Det stabiliserer og holder overspisning i skak.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.