Spektakulær mandag venter Wimbledon-tilskuere

Den anden mandag i Wimbledon er spektakulær, fordi alle 1/8-finaler afvikles hos både mændene og kvinderne.

- Anden mandag i Wimbledon er den fedeste dag i tennishistorien.

Tennisspilleren Frederik Løchte Nielsen får lys i øjnene og bliver euforisk ved tanken om det, englænderne kalder "Manic Monday" i Wimbledon.

Der er tale om den anden mandag i turneringen - første spilledag i uge to - hvor alle de tilbageværende spillere skal i kamp hos både mænd og kvinder. I både single og double, hvor man er nået til 1/8-finalerne.

- Alle er i spil. Herre og kvinder i alle rækker. Derfor er der også mange gode spillere ude på de mindre baner. Det er en genial dag, hvis man er tennisfan, siger Frederik Løchte Nielsen.

Han skal i kamp med makkeren Jonathan Marray fra England i den fjerde kamp på bane 16, hvor de møder det andenseedede par; kroaten Ivan Dodig og Marcelo Melo fra Brasilien.

Bane 16 er en af de mange baner, man kan få adgang til med en billet til Wimbledons anlæg - et såkaldt ground pass. Kun Centre Court, bane ét og bane to kræver en specifik billet.

Caroline Wozniacki spiller anden kamp på bane to i 1/8-finalen mod spanske Garbine Muguruza.

Den femteseedede dansker var ikke opmærksom på, at alle 1/8-finaler spilles mandag, men hun synes, det er et interessant koncept.

- Det bliver en god dag for fansene. Det er unikt, fordi alle topspillere skal ud i svære kampe, og nogle af dem vil helt sikkert skulle spille på yderbanerne.

- Det er en fed dag for dem, der kommer ud på anlægget og ser livetennis, siger Caroline Wozniacki.

Centre Court indledes mandag med søsterbraget mellem Serena og Venus Williams fra USA, mens skotten Andy Murray og schweizeren Roger Federer siden møder henholdsvis kroaten Ivo Karlovic og spanieren Roberto Bautista Agut.

På bane 1 er russeren Maria Sharapova, den schweiziske French Open-mester Stanislas Wawrinka og den serbiske verdensetter, Novak Djokovic, hovedaktørerne.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.