Sparkede eks-kærestens kat ihjel: Her er straffen

En 34-årig sjællænder må ikke have med dyr at gøre de næste to år. Retten i Næstved fandt det bevist, at han havde slået eks-kærestens kat ihjel.
Kattens ejer fandt den liggende i en blodpøl, så hårdt kvæstet, at den måtte aflives. Obs! - katten på billedet ligger og sover fredeligt, og har ikke noget med sagen at gøre.
Kattens ejer fandt den liggende i en blodpøl, så hårdt kvæstet, at den måtte aflives. Obs! - katten på billedet ligger og sover fredeligt, og har ikke noget med sagen at gøre.
Foto: Scanpix/modelfoto

En 34-årig mand sparkede tilsyneladende sin eks-kærestes kat ihjel, mens eks-kæresten sov.

I hverfald fandt retten i Næstved det bevist, at katten ikke, som manden havde forklaret, var blevet puffet væk.

Det skriver Sn.dk.

Retten lagde vægt på en dyrlæges udsagn. Dyrlægen forklarede, at kattens skader umuligt kunne være opstået ved kun en enkelt kontakt - der måtte flere spark til.

Ved retssagen nægtede den 34-årige sig skyldig, men fik en dom på 20 dages ubetinget fængsel.

Ud over fængselsdommen blev den 34-årige også idømt et to-årigt forbud mod at eje, bruge, passe, slagte eller i det hele taget, at beskæftige sig med dyr.

Angreb en fod

Episoden indtraf, da han i januar overnattede hos ekskæresten og var stået op om natten.

Her havde katten, ifølge mandens forklaring, angrebet hans ene fod. Chokeret puffede han dyret væk, men med så stor kraft, at katten ramte hårdt ind i en væg.

Ekskæresten fandt næste dag katten liggende i en blodpøl og så svært kvæstet, at aflivning var den eneste udvej.

Manden valgte at anke dommen til frifindelse. Derfor vil sagen blive taget op igen i Østre Landsret på et senere tidspunkt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.