Sparerunde i Region Sjælland koster 375 stillinger

375 stillinger forsvinder i Region Sjælland på grund af besparelser på næste års budget.
"Vi er i en alvorlig situation, og der er en forståelig bekymring fra medarbejderne om, at det vil gå ud over vores patienter og arbejdsmiljøet. Det må vi arbejde videre med, for vi skal stadig sikre gode arbejdsforhold og gode forhold for patienterne," siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) om den kommende sparerunde i Region Sjælland.
"Vi er i en alvorlig situation, og der er en forståelig bekymring fra medarbejderne om, at det vil gå ud over vores patienter og arbejdsmiljøet. Det må vi arbejde videre med, for vi skal stadig sikre gode arbejdsforhold og gode forhold for patienterne," siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) om den kommende sparerunde i Region Sjælland. Arkivfoto: Scanpix

Ansatte og patienter kan ikke undgå at mærke Region Sjællands besparelser på næste års budget.

I alt er mindst 375 stillinger på vej til at forsvinde, skriver DAGBLADET Roskilde.

En del stillinger nedlægges ved naturlig afgang, eller fordi de er ledige. Men i hvert fald 121 mennesker ansat på sygehusene og i Koncern Service vil få en fyreseddel.

- Vi er i en alvorlig situation, og der er en forståelig bekymring fra medarbejderne om, at det vil gå ud over vores patienter og arbejdsmiljøet. Det må vi arbejde videre med, for vi skal stadig sikre gode arbejdsforhold og gode forhold for patienterne, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) til DAGBLADET Roskilde.

Det skyldes især stigende medicinpriser, men også øgede udgifter til f.eks. respiratorpatienter, at Region Sjælland mangler i alt en halv milliard kroner for at få næste års budget på plads.

Regionspolitikerne håber på at få 220 millioner kroner i årets økonomiaftale med regeringen, som endnu ikke er forhandlet færdig.

Det betyder, at der skal effektiviseres for 280 millioner kroner for at få 2016-budgettet i regionen på plads.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.