Spar penge på krydderurterne og dyrk dem selv

Krydderurter er dyre at købe i supermarkederne, og de planter, du kan købe holder ofte ikke ret længe, men har du en have, så er det faktisk ikke så svært selv at dyrke krydderurter.
Du kan spare mange penge ved selv at dyrke dine krydderurter.
Du kan spare mange penge ved selv at dyrke dine krydderurter. Scanpix arkiv

De to haveeksperter Iben og Niels Ahlberg fra Magasinet ISABELLAS giver dig her tips til, hvordan du selv kan anlægge en frodig og duftende urtehave med krydderurter.


- Der findes et hav af urter, så vurder, hvilke der passer bedst til dine behov og smagsløg. Overvej også, hvilke urter der klæder hinanden, og hvilke krav de stiller. Her kan du vælge efter højde og farver eller sætte dem sammen, der er i familie. Bland gerne krydderurterne med havens andre blomster for synets og duftens skyld, forklarer Iben og Niels Ahlberg.

Citrusfrugter gør dig stærk. Læs mere på isabellas.dk


Mål op til urtehaven

Mål det stykke op i din have, du vil bruge til urtehaven, og lav en tegning, inden du begynder at grave. Begynd med at fjerne eventuelt græs fra det område, hvor den nye urtehave skal gro. Det er praktisk at have alle afgrøder samlet på et sted, så man lynhurtigt kan få inspiration til aftensmaden en sommerdag efter arbejde.

Lav dit eget krydderurtebed. Læs mere på isabellas.dk


Sæt skilte på, og bliv klogere på urtens egenskaber
Gør urtehaven til din egen botaniske have ved at sætte små skilte ved hver plante. Så lærer alle lynhurtigt, hvad planterne hedder. Skriver du bag på skiltet, hvad krydderurterne er godt for og velegnet til, bliver du måske hurtigt din egen kok og urtedoktor.

Iben og Niels Ahlberg, ISABELLAS, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.