Spansk restaurant kåret som verdens bedste
Noma ender på tredjepladsen over verdens bedste restauranter. Vinderen er spanske El Celler de Can Roca.
Kokke tilbereder mad i restaurantkøkkenet på verdens tredjebedste restaurant, Noma.
Kokke tilbereder mad i restaurantkøkkenet på verdens tredjebedste restaurant, Noma. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO


Den spanske restaurant El Celler de Can Roca har vundet Restaurant Magazines titel som verdens bedste restaurant.

Det betyder, at danske Noma må vige pladsen, og det nordiske gourmet-køkken lander på tredjepladsen. Andenpladsen indtager italienske Osteria Francescana.

Sidste år blev Noma nummer et, og det var således fjerde gang, den danske madperle vandt den fornemme hæder. Forrige år rykkede restauranten ned på en andenplads, og også dengang var det fordi, førstepladsen gik til El Celler de Can Roca.

Udover Noma fik også danske Relæ en placering på listen over de 50 bedste spisesteder i verden. Nørrebro-restauranten blev nummer 45 på listen og fik samtidig en særpris for at være særligt bæredygtig.

Noma og Relæ er ikke de eneste danske restauranter, der bliver rost af internationale feinschmeckere. Geranium og Amass blev allerede præsenteret som nummer 51 og 66 på listen, da de første 50 restauranter blev offentliggjort i sidste uge.

Restauranternes verdensrangliste kaldes World's 50 Best Restaurants og offentliggøres af det britiske Restaurant Magazine i London.

Danske Noma har været at finde på den prestigefulde liste i ti år i træk, efter at den debuterede som nummer 33 i 2006.

Vinderrestauranten El Celler de Can Roca er et familieforetagende, der slog dørene op for sine første gæster i 1986.

Bag spisestedet står tre brødre, og deres evner i køkkenet er også blevet hædret med Michelin-stjerner, dem har restauranten hele tre af.

Stedets retter er typisk catalanske, men med et "kreativt twist", som det bliver beskrevet i Michelin-guiden.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.