Spansk landstræner om Italien-møde: Det er ikke ideelt

En gentagelse af EM-finalen fra 2012 allerede i ottendedelsfinalen var ikke en del af Spaniens plan.
Vicente del Bosque skal bruge de kommende dage på at forberede sit spanske mandskab på et møde med Italien.
Vicente del Bosque skal bruge de kommende dage på at forberede sit spanske mandskab på et møde med Italien. Foto: Petr David Josek/AP

Spanien dummede sig i slutminutterne tirsdag aften mod Kroatien og indkasserede et mål, så Kroatien vandt EM-kampen 2-1 og gruppe D med syv point mod Spaniens seks.

Dermed skal Spanien i stedet for en gruppetreer møde Italien i ottendedelsfinalen. Det var ikke planen, medgiver Spaniens fodboldlandstræner, Vicente del Bosque.

- Det er ikke ideelt. Det ville det have været, hvis vi havde vundet gruppen.

- Nu skal vi forsøge at komme i så god stand som muligt inden kampen mod Italien. Vi er ikke i den situation, som vi håbede, men vi er stadigvæk med i turneringen, siger landstræneren ifølge uefa.com.

Han fortæller, at der er gravkammerstemning i det spanske omklædningsrum.

- Spillerne sidder tavse i omklædningsrummet. De nyder ikke at tabe. Vi havde kampen under kontrol, og jeg vil ikke forsvare vores nederlag, men jeg synes, vi spillede godt, siger Vicente del Bosque.

I anden halvleg kunne han se anfører Sergio Ramos brænde et straffespark ved stillingen 1-1. Ramos ærgrer sig over både straffesparket og udsigten til at møde Italien.

- Målmanden ventede lang tid med at lave sit udfald. Men jeg vil trods alt hellere brænde nu end i knockoutfasen, siger Sergio Ramos.

- Nu skal vi danse med favoritterne, men for at blive europamestre skal man kunne slå alle, tilføjer Ramos.

Spanien og Italien mødtes i EM-finalen for fire år siden.

Ved den lejlighed vandt Spanien 4-0.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.