Spændt kronprins tæller ned til OL

Norges kronprins Haakon afslørede et nedtællingsur til det kommende ungdoms-OL, der afholdes i den norske by Lillehammer i 2016.
Norges kronprins Haakon glæder sig til ungdoms-OL i Lillehammer i 2016.
Norges kronprins Haakon glæder sig til ungdoms-OL i Lillehammer i 2016. Foto: Linnemann Kristian/EKSTRA BLADET

Som skisportsnation er Norge ved at briste af spænding over det forestående ungdoms-OL, der afholdes i Lillehammer i 2016.

Derfor var den lige så skiglade kronprins Haakon onsdag aften med til at starte nedtællings-uret til det store OL-brag, hvor der konkurreres i kolde discipliner fra 12.-21. februar 2016.

Kronprinsen sidder nemlig i hovedkomitéen for de olympiske ungdomslege i Lillehammer, og sammen med den unge ishockeyspiller Carl Erik Kråbøl afslørede han et kæmpe nedtællingsur midt i Lillehammer by.

Det skriver det norske kongehus på deres hjemmeside og har samtidig lagt et billede op af det festlige startskud på deres officielle Facebook-side.

Kronprinsen ankom til nedtællingen og fik inden startskuddet en orientering om arbejdet i organisationen.

I løbet af olympiaden vil 1100 atleter mellem 15 og 18 år fra 70 forskellige lande dyste inden for 70 øvelser i syv forskelligartede vintergrene, og ud over snekonkurrencerne er også kultur og læring centralt under legene.

Det er anden gang, der afholdes ungdoms-OL i kolde discipliner.

Danske kronprins Frederik er ligesom sin norske kollega også begejstret for OL, og han er således medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

Se kronprins Haakon starte nedtællingen her: https://www.facebook.com/Kongehuset?fref=ts

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.