Sosu-Susanne til minister: Kom ud i virkeligheden!

Sosu-assistent Susanne Bonde inviterer Sundhedsminister Sophie Løhde (V) på besøg i virkeligheden på plejehjemmet, hvor hun arbejder.
Jeg tror ikke, du er klar over, hvor dårlige de ældre er på plejehjemmene, skriver sosu-assistenten Susanne Bonde i en invitation til ministeren. 
Jeg tror ikke, du er klar over, hvor dårlige de ældre er på plejehjemmene, skriver sosu-assistenten Susanne Bonde i en invitation til ministeren.  Modelfoto:Scanpix/Arkiv

Sosu-assistenten Susanne Bonde fra Tårnby er træt af at høre på sundhedsminister Sophie Løhdes (V) udtalelser om, at de ældre plejehjemsbeboere skal 'ud af morgenkåben og i arbejdstøjet.'

For mange af de ældre er slet ikke i stand til at blive inddraget mere i de daglige praktiske gøremål, mener Susanne Bonde, der nu inviterer ministeren på besøg på det plejehjem, hun arbejder på. 

Det skriver Fagbladet FOA

"Jeg tror ikke, du er klar over, hvor dårlige de ældre er på plejehjemmene, fordi de i dag skal være længst muligt i eget hjem. "

Fru Hansen har ikke overskud

Sådan skriver Susanne Bonde blandt andet i invitationen til ældre- og sundhedsminister Sophie Løhde. 

Og hvis personalet på plejehjemmene skal - som Løhde ønsker det - inddrage de ældre mere i praktiske gøremål, så kræver det også flere ressourcer og hænder, understreger Susanne Bonde. 

"Selvfølgelig skal vi bevare de ressourcer, som de ældre har. Men for Fru Hansen kan det kræve meget energi bare at vaske sit ansigt, og så er der ikke mere overskud tilbage til andre praktiske gøremål," siger Susanne Bonde til Fagbladet FOA.

Sundhedsministeren holder ferie til tirsdag den 2. august, men derefter håber Susanne Bonde på at få et svar på invitationen, skriver Fagbladet FOA. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.