Sosu-Rikke efter barsk fyring: "Følte jeg havde gjort noget meget strafbart"

Den fyrede sosu Rikke Thagaard får måske tilbud om at komme tilbage til det plejecenter, hvor hun har været ansat. Det har ingen interesse.
- Det har været en ruchebanetur, for der har været så mange forhåbninger. Det har været så hårdt, siger Rikke Thagaard.
- Det har været en ruchebanetur, for der har været så mange forhåbninger. Det har været så hårdt, siger Rikke Thagaard. Privatfoto.

Fire social- og sundhedshjælpere blev i marts fyret fra deres arbejde på plejecentret Gefionshave i Horsens.

De havde alle glemt at give den samme beboer et medicinpræparat.

Nu kan de måske få deres job tilbage med hjælp fra deres fagforening FOA, skriver Horsens Folkeblad.

Men en af de afskedigede medarbejdere har under ingen omstændigheder tænkt sig at vende tilbage til sin tidligere arbejdsplads.

- Nul og niks. Jeg vil ikke tilbage. Det er jeg helt indstillet på, at jeg slet ikke skal. Ledelsen har set, hvordan jeg har kæmpet og ydet mit aller bedste i det her fag. Og hvis de ikke har kunnet se det dengang, tror jeg ikke, de kan se det næste gang, siger den 22-årige social- og sundhedshjælper Rikke Thagaard til Avisen.dk.

Horsens Kommune er ellers klar til at sætte sig sammen med fagforbundet FOA og forhandle om de fire medarbejderes fremtid. 

"Følte jeg havde gjort noget meget strafbart"

Rikke Thagaard glemte fire gange den kvindelige beboers medicinpræparat, fordi hun ikke var opmærksom på, at hun skulle give præparatet, forklarer hun. I dag er frygten for igen at overse noget, også en del af hendes overvejelser.  

- Jeg er vildt bange for at lave en fejl igen, når jeg har med syge og ældre mennesker at gøre. Sådan en forglemmelse er jo virkelig ikke noget, man gør bevidst. Men jeg følte, at jeg havde begået noget meget strafbart, forklarer hun.

Selvom Rikke Thagaard hele tiden har undskyldt for sin fejl, følte hun sig aldrig hørt. Og det har gjort hele forløbet efter fyringen meget opslidende, fortæller hun.

- Det har været en rutsjebanetur, for der har været så mange forhåbninger. Det har været så hårdt. 

Rikke Thagaard understreger, at hun har fuld forståelse for, at det ikke er i orden med sådanne forglemmelse. Derfor var hun parat til at sætte fokus på problemet og at handle på det. 

Farvel til ældreområdet 

Det er ikke kun Gefionshave i Horsens, som den unge sosu ikke vil tilbage til. Hun er færdig med hele ældreplejen, fastslår hun.

- Sandheden er, at det er uansvarligt, at der ikke afsættes flere ressourcer til syge og ældre, mener hun.

Arbejdet med de ældre vil hun nu forsøge at skifte ud med et job inden for salg. Hendes håb er, at erfaringerne fra ældreplejen kan komme hende til gode i den nye branche.

- Du skal have gode taleevner, når du har med mennesker at gøre, og det vil også være godt i forhold til salg, mener Rikke Thagaard.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.