Sort skærm truer dit tv: Se om du bliver ramt

Tv-udbyderen YouSee slukker for de sidste tv-kanaler, der sendes analogt ud til dem, der har ældre tv-apparater
En del danske tv-seere risikerer til vinter at blive mødt af en sort skærm.
En del danske tv-seere risikerer til vinter at blive mødt af en sort skærm. Foto: SCANPIX arkiv

Danmarks største tv-udbyder trækker endegyldigt stikket og slukker om nogle måneder for de sidste tv-kanaler, der stadig bliver sendt ud analogt til dem, som har ældre fjernsyn stående.

Det skriver BerlinskeBusiness i dag.

Det rammer op mod 80.000 danske husstande, der - hvis de vil have andet end flimmer på skærmen- snart må ud og købe et nyt fladskærms-tv eller investere i en digital tv-boks til deres gamle fjernsyn.

Det er tv-udbyderen YouSee, der har nemlig oplyst, at man fra 9. februar næste år slukker for de sidste tv-kanaler, der sendes analogt ud til dem, der har ældre tv-apparater stående.

Når TDC, der ejer YouSee, vælger at slukke for de analoge signaler, er det for at give plads i kabelnettet til hurtigere internethastigheder og til de mange streamingtjenester.

De kanaler, der forsvinder som analoge er: DR1, TV2, DR Ramasjang, TV3, Kanal 5, TV3+, 6eren, Kanal 4, TV2 Charlie, TV2 News, MTV, Animal Planet, Discovery Channel, TV 3 Sport 1, ID Investigation, Eurosport, National Geographic, Nickelodeon, CNN, Disney XD, Cartoon Network, VH1 og BBC.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.