Sort, lesbisk barnestjerne: Hader mærkater

Den tidligere Disney Channel-stjerne Raven-Symoné mener, folk er alt for hurtige til at sætte hende i bås.
Skuespiller og sanger Raven-Symoné fortæller til Oprah Winfrey, at hun er i et lykkeligt forhold med en anden kvinde, men hun vil ikke stemples som lesbisk.
Skuespiller og sanger Raven-Symoné fortæller til Oprah Winfrey, at hun er i et lykkeligt forhold med en anden kvinde, men hun vil ikke stemples som lesbisk. Foto: Danny Moloshok/AP

Sort, lesbisk og barnestjerne er alle mærkater, der er nærliggende at klistre på den amerikanske skuespiller og sanger Raven-Symoné.

Den 28-årige kunstner er i midlertidig godt træt af at blive sat i bås. Det fortæller hun til talkshowvært Oprah Winfrey.

- Jeg har ikke brug for sproglig kategoriseringer, sagde Raven-Symoné til Oprah Winfrey i anledning af talkshowværtens temashow "Hvor blev de af".

Siden Raven-Symoné første gang tonede frem på skærmen som treårig som pigen Olivia i komedieserien "Cosby og co." har hun både ført sig frem som sangerinde og spillet hovedrollen i sin helt egen serie "That's so Raven" på Disney Channel.

Serien, som løb over fire år fra 2003 til 2007, fulgte Raven-Symoné op med udgivelsen af sit fjerde album, som har hendes eget navn som titel. Senere er det blevet til flere filmroller blandt andet i "Revenge of the Bridesmades" fra 2010.

I 2013 gjorde den unge skuespiller og sanger sig desuden bemærket, da hun, på det sociale medie Twitter, insinuerede, at hun gerne ville giftes med en kvinde.

Lesbisk er imidlertid ikke en betegnelse, Raven-Symoné ville bruge om sig selv.

- Jeg vil ikke stemples som homoseksuel. Jeg vil betegnes som et menneske, der elsker mennesker. Jeg er træt af mærkater, sagde hun til Oprah Winfrey.

- Jeg er heller ikke afroamerikaner. Jeg er amerikaner, slog Raven-Symoné fast.

Se Oprah Winfrey interviewe Raven-Symoné her: http://www.youtube.com/watch?v=QXAho8vlmAI

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.