RYANAIR: DISCOUNT I LUFTEN

Som at knalde en sex-slave: Politiker revser Ryanair

Stop med kun at tænke med jeres pengepung, lyder det fra den kendte folketingskandidat Søren Søndergaard til danskerne.
Tænk med andet end pengepungen, lyder opfordringen fra det tidligere EU-parlamentsmedlem, Søren Søndergaard, der nu stiller op til Folketinget for Enhedslisten.
Tænk med andet end pengepungen, lyder opfordringen fra det tidligere EU-parlamentsmedlem, Søren Søndergaard, der nu stiller op til Folketinget for Enhedslisten. Henning Bagger / Scanpix arkiv

Der findes forbrugere, der kun tænker med pengepungen. De siger ja til buræg, tøj lavet af børnearbejdere og flybilletter fra Ryanair - for pyt med konsekvenserne for dyr og mennesker, bare det er billigt.

Sådan skriver Søren Søndergaard, der er folketingskandidat for Enhedslisten og tidligere medlem af EU-parlamentet, på sin blog på mx.dk.

- Udvidelse af svømmepølen lavet af underbetalte polske arbejdere og et knald fra en afrikansk sex-slave? Hurra, hvor det går! Og så billigt, det er! Det er nøjagtig den mentalitet, som Ryanair appellerer til. 1 krone for en flybillet til Dublin og 100 kroner for en flybillet til New York, skriver han, og opfordrer forbrugerne til at være mere kritiske.

Ryanairs dårlige løn og arbejdsforhold er ikke kun en sag mellem den enkelte medarbejder og arbejdsgiveren, fortsætter folketingskandidaten.

Andre arbejdsgivere vil nemlig blive tvunget til at sætte lønnen ned også for at kunne konkurrere - og udover at være dårligt for lønmodtagerne betyder det også mindre skatteindtægt og dermed mindre råd til velfærd.

Læs hele blogindlægget på mx.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.