Solhaven-sag: Unge anmeldes for løgne

En gennemgang af dommen i den omfattende Solhaven-sag får advokat til at varsle politianmeldelser på stribe.
En advokat har gennemgået dommen i Solhaven-sagen, og varsler nu med at politianmelde vidnerne for at lyve.
En advokat har gennemgået dommen i Solhaven-sagen, og varsler nu med at politianmelde vidnerne for at lyve. Foto: VAN NORDE ERNST/POLFOTO

Op mod 20 personer bliver inden for de næste par uger anmeldt til politiet for at lyve i retten eller for at have foretaget falsk anmeldelse i sagen om opholdsstedet Solhaven. Det oplyser advokat Niels Fjeldberg til Ritzau.

Han repræsenterer tidligere forstander på Solhaven Søren Virenfeldt og 10 af 11 frifundne tidligere ansatte.

I januar blev Søren Virenfeldt og 11 tidligere ansatte frifundet i den enorme sag. Det skete knap to år, efter at der blev rejst tiltale i sagen, og flere end 140 vidner blev afhørt gennem mere end 50 retsmøder, før sagen blev afgjort.

- Jeg har gået dommen igennem med tættekam, og i de forhold, hvor retten direkte har tilsidesat vidneforklaringer, vil der blive foretaget anmeldelse om afgivelse af falsk forklaring for retten, siger Niels Fjeldberg til Ritzau.

Advokaten understreger, at han i sin anmeldelse ikke bare skyder med spredehagl mod dem, der under sagen har vidnet til ugunst for de tiltalte.

- Det her handler ikke bare om, at det er ord mod ord. Retten har flere steder i dommen direkte tilsidesat forklaringer som utroværdige. Blandt andet har retten tilsidesat en forklaring fra et vidne om en episode, som vidnet ikke har kunnet se fra det sted i bygningen, hvor han befandt sig, siger Niels Fjeldberg.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.