Solbakken: Landstrænerjob må vente

Med forlængelsen i FC København har Ståle Solbakken lukket muligheden for at blive landstræner de kommende år.
Solbakken har blandt flere emner været nævnt som en kandidat, når Morten Olsen stopper i sommeren 2016.
Solbakken har blandt flere emner været nævnt som en kandidat, når Morten Olsen stopper i sommeren 2016. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Ståle Solbakkens kontrakt som manager i FC København stod til at udløbe i sommeren 2016, men lørdag forlængede nordmanden samarbejdet i yderligere to sæsoner - frem til sommeren 2018.

Dermed kan snakken om Solbakken som mulig dansk eller norsk landstræner næste år forstumme.

Solbakken har blandt flere emner været nævnt som en kandidat, når Morten Olsen stopper i sommeren 2016, men Dansk Boldspil-Union (DBU) må finde en anden kandidat.

- Det må vente nogle år, før jeg sætter mig i sådan en stol i fodbold. Jeg har for meget energi og trives godt i jobbet.

- Og jeg føler, jeg har været med til at starte noget i FCK, som jeg gerne vil bringe op på et højere niveau, siger Solbakken.

I to perioder har Solbakken været i FCK, som ser ud til at misse det danske mesterskab i denne sæson.

- Jeg har en historie med denne klub. Jeg trives godt her. Og vi er startet på noget i sommer, som jeg vil bringe op på det niveau, vi meget gerne vil opnå.

- Vi har næsten det yngste FCK-hold i mands minde, forklarer Solbakken.

Søndag vandt FCK en 2-0-sejr hjemme over FC Nordsjælland, men københavnerne er fortsat 11 point efter Alka Superligaens førerhold FC Midtjylland med otte spillerunder tilbage.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.