Solbakken: Det er ikke svært at bænke anføreren

FCK-anfører Thomas Delaney spiller ikke nok, mener han selv, men konkurrencen er hård, siger Ståle Solbakken.
Thomas Delaney var bogstaveligt talt flyvende, da FCK for nylig mødte Club Brugge på udebane i Europa League-gruppespillet. Men anføreren ved ikke, om han får spilletid i returmødet tirsdag.
Thomas Delaney var bogstaveligt talt flyvende, da FCK for nylig mødte Club Brugge på udebane i Europa League-gruppespillet. Men anføreren ved ikke, om han får spilletid i returmødet tirsdag. Foto: Francois Walschaerts/AP

På det seneste er FC Københavns anfører, Thomas Delaney, røget meget ind og ud af holdet, og det er han utilfreds med.

Hvis det fortsætter på den måde, vil midtbanespilleren overveje, om det giver mening for ham at have anførerbindet i FCK. Det har Delaney udtalt inden torsdagens Europa League-kamp i Telia Parken mod Club Brugge.

Manager Ståle Solbakken tager situationen med ro.

- Det er ikke svært at bænke sin anfører. Det har Hjalte Bo Nørregaard og Ulrik Laursen også prøvet, da de var i FCK.

- Kigger du på FCK's historie, er det ikke en selvfølge, at du spiller, selvom du er anfører. Sådan er det måske andre steder, men ikke her. Det emne er langt nede på min prioriteringsliste, siger Solbakken.

- Thomas er anfører på grund af den måde, han optræder på både på og uden for banen. Jeg ved og Thomas ved, hvad han skal arbejde på som fodboldspiller, siger Solbakken

I søndags sad Delaney bænket i alle 90 minutter i superligakampen mod Sønderjyske. Daniel Amartey og Claudemir startede inde på de to centrale midtbanepladser.

Da Amartey og Claudemir blev skiftet ud, kom henholdsvis Youssef Toutouh og Christian Poulsen ind i stedet for Delaney.

Kampen mod Club Brugge begynder klokken 19 torsdag aften.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.