Sol eller regn? Her bliver vejret bedst

Regn i vest og sol i øst. Og pæne høje temperaturer. Det er essensen af dagens vejrudsigt.
Onsdag var sommerens hidtil varmeste dag. Billedet her er fra Torø ved Assens, hvor Lillebælt var indbydende, men fortsat en smule kold.
Onsdag var sommerens hidtil varmeste dag. Billedet her er fra Torø ved Assens, hvor Lillebælt var indbydende, men fortsat en smule kold.
Foto: Peter Bergman

Torsdag deles landet op i to: I øst er der gode chancer for sol. I vest er der risiko for regn.

Det melder DMI ifølge Ekstra Bladet.

- Landet er delt op. Jo længere mod øst man er, desto større chancer er der for helt tørvejr og lidt sløret solskin. Jo længere vestpå man er, desto større chancer er der for skyer og spredte byger, siger vagthavende meteorolog ved DMI, Jesper Eriksen, til avisen.

Årets første sommerdag

Det bliver således ikke en gentagelse af onsdagens fine vejr, som var sommeren første rigtige sommerdag med temperaturer på 25 grader og over.

Torden i øst

DMI melder, at risikoen for byger, skyer og sågar torden er størst først på dagen i de vestlige egne, mens i øst vil der de fleste steder være sol fra morgenstunden.

Og så bliver det igen en dag med høje temperaturer:

- Vi kommer til at ligge på 20-25 grader, og vi kan lokalt komme op på 27 grader i Vestsjælland og på den vestlige del af Lolland. I modsætning til i går bliver det dog en jævn til let vind, så det lufter lidt, men det vil aftage i aften, siger Jesper Eriksen til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.