Sofie Gråbøl: Om sin kræftsygdom og tiden med paryk

Den smukke skuespiller blev i 2012 ramt af brystkræft, og siden måttet hun kæmpe både kemo, hårtab og frygt, fortæller hun i "Natholdet" på TV2, da hun onsdag var gæstevært.
Smilet når ikke helt op til øjnene, for Sofie Gråbøl har andre spekulationer. 
Smilet når ikke helt op til øjnene, for Sofie Gråbøl har andre spekulationer.  FOTO: Scanpix

I februaer 2013 vinder Sofie Grabøl en Robert-pris, en anerkendelse de fleste skuespillere vil blive lykkelige for at modtage.

Men den dag, hvor Sofie modtager sin, er hun på ingen måde lykkelig. Hun er syg og bekymret, for hun bærer paryk og er nervøs for, om den skal falde af og hvordan hun ser ud, fortæller hun, i følge B.T.

Jeg havde haft brystkræft, jeg var blevet opereret, jeg havde fået min første kemobehandling ret kort tid før den prisuddeling. Mit hår faldt af! Og det er ret drastisk.

Af med håret

Da Sofie Grabøl begynder at miste håret, efter sine første kemobehandlinger, får hun en veninde til at hjælpe sig med at tage det hele af.

Derefter går de på jagt efter en paryk. Sofie Gråbøl har ofte brugt paryk, det gør man som skuespiller, fortæller hun.

Men denne gang er det anderledes. Det er blevet personligt og følsomt og derfor er det sværere at finde en rigtig paryk. Da hun finder den, bærer hun den til Robert-uddelingen, og selvom hun ser smuk ud som altid, tænker hun stort set ikke på andet end den paryk hele aftenen.

-For at være helt ærlig, så var jeg ret ligeglad med prisen. Jeg tænkte kun på: 'Er der nogen, der kan se den? Ryger den af? Hvad hvis der er nogen, der krammer mig og siger tillykke?, siger hun.

I dag er hun heldigvis helt rask og har fået sit eget hår tilbage.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.