Søren Pind vil forbyde al indendørs rygning i fængsler

Justitsministeren fremsætter i næste måned et lovforslag, der skal forbyde rygning i celler og besøgsrum.
Justitsminister Søren Pind (V) fremsætter i næste måned et lovforslag, der vil gøre al indendørs rygning i landets fængsler forbudt.
Justitsminister Søren Pind (V) fremsætter i næste måned et lovforslag, der vil gøre al indendørs rygning i landets fængsler forbudt. Foto: Ernst Van Norde/Scanpix

Står det til justitsminister Søren Pind (V) skal al indendørs rygning i landets fængsler fremover være forbudt.

I dag er det allerede som udgangspunkt forbudt at ryge indendørs i Kriminalforsorgens institutioner. Forbuddet omfatter dog ikke de indsattes celler og besøgsrum, hvor det er den indsatte, der bestemmer, om der må ryges eller ej.

Det vil justitsministeren altså nu lave om på, fremgår det af en pressemeddelelse fra Justitsministeriet.

Baggrunden er en undersøgelse fra Fængselsforbundet, der viser, at syv ud af ti fængselsbetjente plages af passiv rygning på arbejdet.

- Overalt i det offentlige er der indført rygeforbud, og jeg ser ingen grund til, at det samme ikke også bør gælde i fængsler og arresthuse, udtaler justitsministeren og fortsætter:

- Passiv rygning har i mange år været en sundhedsmæssig belastning for vores ansatte i fængsler og arresthuse, og de ansatte plages af passiv rygning i en sådan grad, at Arbejdstilsynet er gået ind i sagen.

- Det bliver vi nødt til at tage alvorligt. De ansatte har krav på at kunne bevæge sig rundt i røgfri miljøer, mens de er på arbejde.

Der vil dog som hidtil være mulighed for at ryge på udendørs arealer.

Lovforslaget er onsdag sendt i høring og forventes at blive fremsat i Folketinget i slutningen af oktober, fremgår det af pressemeddelelsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.