Søren Gade afviste Løkke: Ville ikke have denne ministerpost

Posten som miljø- og fødevareminister var tiltænkt Søren Gade, men han afviste.
Ellers tak, lød det fra Søren Gade til Lars Løkke Rasmussen aftenen før regeringsdannelsen.
Ellers tak, lød det fra Søren Gade til Lars Løkke Rasmussen aftenen før regeringsdannelsen. Foto: Scanpix/arkiv

Der var lagt op til, at tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) efter et kanonvalg i juni skulle besætte en af de helt tunge ministerposter i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nye regering.

Stemmeslugeren fra Nordjylland byttede dog ministerbil ud med en post som gruppeformand. Men Søren Gade blev ellers tilbudt en ministerpost. Det afslører han i det nye nummer af magasinet Euroman.

Euroman skriver, at Lars Løkke Rasmussen ringede til Søren Gade om aftenen inden regeringsdannelsen for at tilbyde ham posten som miljø- og fødevareminister. Men den post ville Søren Gade ikke have.

Kunne umuligt sige ja

Ifølge Euroman kunne han umuligt sige ja på grund af det dårlige forhold, han havde fået til sin tidligere arbejdsgiver, Landbrug & Fødevarer. Her havde han været involveret i en magtkamp om opmærksomheden i medierne med formand Martin Merrild.

BT spurgte i forbindelse med regeringsdannelsen Søren Gade om ministerudnævnelsen.

- Jeg blev ringet op, og vi havde en lang og interessant samtale. Og det endte med, at Lars sagde, at han gerne ville have, at jeg kandiderede til posten som gruppeformand. Det var måske ikke lige det, jeg selv havde tænkt på. Eller havde forestillet mig. Jeg skulle ikke være minister. Jeg skulle være gruppeformand, sagde Søren Gade til BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.