Søren Espersen i modvind: Kalder svensk minister skolepige

DFs næstformand er faldet i unåde på Twitter for sin bemærkning om den svenske udenrigsminister Margot Wallström.
Søren Espersen har tidligere skabt voldsom debat med sine tweets. Og nu gør han det så igen.
Søren Espersen har tidligere skabt voldsom debat med sine tweets. Og nu gør han det så igen. Scanpix

Dansk Folkepartis Søren Espersen får smæk på Twitter. Han i modvind med et tweet, der handler om Sveriges socialdemokratiske udenrigsminister Margot Wallström, som Espersen sammenligner med en skolepige - hvilket har vakt rumleri i Twitter-land.

LÆS OGSÅ: Søren Espersen skrider fra facebook: Jeg gider ikke mere

"Sverige er nu uvenner med alle i Mellemøsten - undtagen Hamas... Det kommer af at ansætte en skolepige med følelser som udenrigsminister," skriver Søren Espersen.

Bemærkningen udlægges af mange på Twitter som sexistisk. Og det er Søren Espersen ked af - for det har ikke været hans hensigt:

- Det er ikke min mening at blande kønskampen ind i det. Havde det drejet sig om en mandlig minister, havde jeg kaldt ham for 'skoledreng,' understreger Søren Espersen over for Avisen.dk.

Margot Wallström var for nylig i vælten, efter hun blev strøget som taler i Cairo, hvor den arabiske samarbejdsorganisation er samlet til møde, og hvor hun var hædersgæst.

LÆS OGSÅ: Saudierne vil ikke lade svensk minister tale

Men Saudi-Arabien forlangte hende pillet af talerlisten. Angiveligt fordi, Margot Wallström under en udenrigspolitisk debat i Riksdagen tidligere på året kritiserede Saudi-Arabien for blandt andet at have et fjendsk kvindesyn og en kongefamilie med 'absolut magt' og kaldte landet et diktatur. Den bemærkning følte flere arabiske lande sig krænket over.

Sverige har samtidig valgt at suspendere sin våbeneksporten til det arabiske land.

Det er alt dette, Søren Espersen reagerer på, forklarer han:

- Sverige bygger en udenrigspolitik på følelsesudladninger fra en minister, der efterhånden har lagt sit ud med hele Mellemøsten, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.