Søren Espersen: Det er ganske vidunderligt

I sidste uge skred han fra Facebook. Nu vil DF'eren i stedet bruge sin tid på ostemadder og kronikker.
- Jeg blev i dårligt humør af at læse debatten på Facebook. Og havde jeg haft en sekretær til det, var hun nok også blevet i dårligt humør af det, siger Søren Espersen, der valgte at sige farvel til det sociale medie.
- Jeg blev i dårligt humør af at læse debatten på Facebook. Og havde jeg haft en sekretær til det, var hun nok også blevet i dårligt humør af det, siger Søren Espersen, der valgte at sige farvel til det sociale medie. Pelle Rink / Scanpix

For en uge siden forlod Søren Espersen, næstformand for Dansk Folkeparti, under stor ståhej Facebook. Tonen i debatten var for ubehagelig, og der var for mange trusler, meddelte den kontroversielle politiker.

Syv dage uden Facebook har ikke givet ham abstinenser.

- Jeg synes, det er en utrolig lettelse. Det er ganske vidunderligt, siger Søren Espersen til Avisen.dk.

Han plejer at starte dagen med at stå tidligt op og logge på det sociale medie for at læse og svare på indlæg, fortæller han.

- Jeg fik tit mit morgenhumør ødelagt, for eksempel fordi nogen kaldte mig en dum chauvinistjøde eller lignende. Nu føler jeg, at jeg har fået mine morgener tilbage, siger Søren Espersen.

Nyder sin ostemad

Hvad laver du så i stedet for om morgenen?

- Jeg sidder stille og roligt og spiser en ostemad, drikker en kop kaffe og læser en avis. Det giver mig lidt mere glæde i tilværelsen, og er skønnere end det her mærkelige Facebook-univers. Det har jeg nydt, fortæller Søren Espersen.

Har du også mere tid til andre ting nu?

-Ja, bestemt. Jeg brugte nok en time til halvanden hver dag på det. Nogle politikere har jo en sekretær til at sidde og læse og svare og lukke ned for de værste indlæg, men det sad jeg og gjorde selv. Nu får jeg i stedet for mere tid til igen at skrive flere debatindlæg og kronikker og den slags.

Fingrene er hurtigere end hjernen

Er der slet ikke noget ved Facebook, du savner?

- Jeg synes bestemt, Facebook har mange fordele, når det handler om for eksempel at dele ting med venner og familie. Men der er bare også mange ulemper, for det når folk skriver derinde, virker det tit som om, at fingene er hurtigere end hjernen, siger Søren Espersen.

Har du heller ikke beholdt en privatprofil derinde så?

- Nej, jeg havde kun min politikerside. Og den findes derinde endnu, for jeg er blevet rådet til at beholde den, så der ikke er andre, der kan oprette en side med mit navn. Så den er ikke nedlagt. Men jeg er ikke aktiv på den.

Så du kommer ikke tilbage?

- Nej. Der er andre, som er glade for at bruge Facebook, og det har jeg respekt for. Men jeg synes, det er skønt at slippe for det, siger Søren Espersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.