Sønderjyske-boss: Kigger både opad og nedad

Sportschefen i Sønderjyske ser optimistisk på muligheden for overlevelse efter sejren over FC Vestsjælland.
SønderjyskEs træner Lars Søndergaard, da FCV fredag tabte 0-1 til SønderjyskE i Superligaen.
SønderjyskEs træner Lars Søndergaard, da FCV fredag tabte 0-1 til SønderjyskE i Superligaen. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

På denne tid af året har man i de seneste sæsoner set et Sønderjyske-hold kæmpe for overlevelse i Alka Superligaen. Den dårlige vane ser holdet nu ud til at bryde, da det efter to sejre ud af to mulige i forårssæsonen ligger på en femteplads.

Selvom fodboldklubben har 11 point ned til FC Vestsjælland under nedrykningsstregen, så føler sportschefen i Sønderjyske, Hans Jørgen Haysen, ikke, at overlevelsen er sikret, men erkender, at det ser fornuftigt ud for sønderjyderne.

- Der er stadig mange point at spille om og meget kan ske, men vi skal heller ikke være dumme og sige, at sejren over FC Vestsjælland ikke hjalp meget på vores chancer for overlevelse, siger Haysen.

Sportschefen slår fast, at det vigtigste er at ende over nedrykningsstregen, men udelukker ikke, at man samtidig godt kan tillade sig at kigge opad i tabellen.

- Nedrykningsstregen er det vigtigste for os, og den skal vi hele tiden forholde os realistisk til. Men når vi præsterer, som vi gør, så kigger vi da også opad i tabellen. Jeg synes ikke, der er noget i vejen for at kigge begge veje, siger han.

Sønderjyske er sammen med førerholdet FC Midtjylland det eneste hold, der kun har tabt tre kampe i denne superligasæson, og Haysen peger på kontinuiteten som en af grundene til de gode resultater.

- Vi fik hentet nogle gode spillere ind sidste sommer, og det har vist sig, at de, vi har valgt at satse på, har været de rigtige.

- Så i stedet for at hente en masse spillere ind i vinter så har vi udviklet på den trup, der i forvejen var spillet sammen, og det tror jeg har givet den kontinuitet, som vi nu nyder godt af, siger han.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.