Sødt foto af prins Christian: Fejrer fødselsdag med nyt billede

Lørdag den 15. oktober fyldte Danmarks fremtidige konge, prins Christian, 11 år. Indtil da skal han leve et så almindeligt liv som muligt.

Prins Christian fyldte 11 år lørdag den 15. oktober, og det har kongehuset fejret med et nyt billede af det kongelige fødselsdagsbarn.

På det sorthvide-portrætfoto storsmiler den kommende tronarving, og det søde foto har affødt masser af likes og lykønskninger til den royale fødselar.

Selv om prins Christians skæbne allerede er forseglet som Danmarks fremtidige konge, har kronprinsparret tidligere forklaret, at de ønsker at give ham en så normal opvækst som muligt, inden han bliver kronprins og siden monark.

- Vi fortæller vores børn, at de er dygtige, og at de ligner alle andre omkring dem. Men at de ikke er så almindelige, som de tror, de er. At de er specielle i vores hjerter. Det sagde vi til dem, da de spurgte, hvorfor de ikke havde et efternavn, sagde kronprins Frederik ifølge BT til den thailandske avis Bangkok Post i forbindelse med kronprinsparrets besøg i landet i november 2008.

Som femårig var prins Christian dog allerede på sit første officielle job, da han sammen med sin farfar, prins Henrik, var med til at afsløre et maleri af Christian den fjerdes søn hertug Ulrik.

Siden har prins Christian løbende deltaget i officielle arrangementer - senest fredag - dagen inden sin fødselsdag - hvor han hilste på de danske atleter, som har deltaget i de olympiske lege og de paralympiske lege i brasilianske Rio de Janeiro i sommer.

Til dagligt passer prinsen sin skolegang på den kommunale folkeskole Tranegårdskolen i Hellerup, og i fritiden ynder han at sejle med sin far, kronprins Frederik.

Prinsen er døbt Christian Valdemar Henri John og er storebror til niårige prinsesse Isabella og tvillingerne prins Vincent og prinsesse Josephine på fem år.

Se det søde fødselsdagsfoto her

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.