Sød, fed og usund: Elvis-sandwich hyldes i dag

Den er god nok. I dag - 2. april - er international peanutbutter- og syltetøjsdag. Og det skal da fejres.
Mums ... en god mad, de har gang i.
Mums ... en god mad, de har gang i. Scanpix

Vidste du, at dagen i dag er bedre end nogen anden til at tage en god amerikansk tradition til sig og smøre en sandwich-klapsammen med peanut butter og syltetøj – snup et stykke toast, noget jordnøddesmør og noget syltetøj, så har du, hvad du skal bruge.

LÆS OGSÅ: Det vidste du IKKE om Nutella

Elvis, The King of Rock, var stor fan af sandwich med peanut butter (med banan og ind imellem bacon) og han vil selvsagt have kaldt dagen i dag for en festdag, og det samme udråber vi den til – en lille frådefest på sådan en hellig Skærtorsdag.

Amerikansk frokost

Her i Danmark er vi ikke helt hoppet med på bølgen med sandwich bestående af peanut butter og syltetøj, selvom de fleste supermarkeder ellers sælger begge dele.

I Amerika der imod er sådan en mad et hit og mange børn lever af dem til frokost eller som en eftermiddagsmad og det er da naturligt nok.

Kan du lidt marmelade?

Kan du lide peanut butter?

Kan du lide hvidt brød?

JA!

Så er kombinationen jo perfekt og faktisk bliver den netop god, fordi alle tre ting er blandet. For sådan en peanut butter kan godt være lidt tør i det, men sammen med den søde marmelade, spiller det hele perfekt.

LÆS OGSÅ: Så mange æg må du spise om dagen

En gammel spise

Tilbage i starten af 1900 var peanut butter en meget delikat spise og husmødre blev opfordret til at lave kombinationen af marmelade og peanut butter på brød – en mad, der smagte så godt, at folk er blevet ved med at spise den helt frem til i dag.

Men hvordan laves så den perfekt mad?

Ifølge Huffington Post så er det ret nemt. Du tager to stykker toastbrød, som du smører med peanut butter (på begge to), og så putter du syltetøj på og klapser dem sammen, og du vælger selv om brødet skal være ristet eller ej.

Wupti, du har verdens nemmeste mad.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du altid gå på WC før og efter sex

Men men men du kan selvfølgelig også lave din mad med peanut butter på tusindvis af andre måder, hvis du skifter din syltetøj ud med andre ting som granatæble, smør, bacon, banan og andet frisk frugt, skriver Huffington Post.

Og har du lyst til det, så må du vente til i morgen – for i dag står menuen på peanut butter med syltetøj. Hurra for det!

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.