"Socialt svage er ikke nasserøve": Læserne enige med socialchef

Der er stor ros til socialchefen Ole Pass, der mener, at der er alt for stor mistro til ledige.

Desværre er det blevet stuerent for folketingspolitikere at have mistro og mistillid til folk, der er på overførselsindkomst.

Sådan siger en grand old man på det socialpolitiske område, socialchef i Rødovre Kommune Ole Pass, i dag til Avisen.dk.

Han er overbevist om, at arbejdsløse vil gerne arbejde, hvis de overhovedet kan. Den udmelding støtter læserne på Avisen.dk op om i en kommentartråd på facebook.

"Jeg sikker på han har ret. Er selv i arbejde, men kender flere, der er ledige, som søger og søger, men intet at få. Kender også et par stykker, som virkelig gerne ville arbejde, hvis bare de kunne. Dem der tror, at syge bare vil snyde systemet, tager fejl. Selvfølgelige vil der være nogen ganske få, men tror nu ikke det mange," skriver Alice.

Godt brølt

På falderebet af sin lange karriere vil Ole Pass gerne medvirke til at bringe politikerne på Christiansborg ud af den vildfarelse, at ledige og socialt udsatte vil malke ydelsessystemet.

Hans syn på mennesker på overførselsindkomst får Lynne til at klappe i hænderne:

"Endelig et ordentligt menneske med faglig baggrund, som siger fra over for galskaben! Vi udspionerer heller ikke alle velhavere, fordi NOGEN af dem bruger sort arbejdskraft, vel?!," skriver hun.

Og flere andre er enige i, at Ole Pass har fat i den lange ende. Erik skriver blandt andet:

"Tror de fleste danske borgere godt ved, at vore socialt svage ikke er nasserøve, men medborger der med forskellige problematikker har brug for hjælp til at komme i gang igen eller komme på rette hylde."

Virkelighedsfjern regering

Socialchefen bryder sig ikke om det såkaldt moderne kontanthjælpsloft, som Venstre-regeringen har indført. Han mener nemlig, at loftet er skabt i forlængelse af den mistillid, som folketingspolitikere har til socialt udsatte.

I kommentartråden er der også flere, der skriver, at de ikke forstår regeringens beslutninger.

"Kunne være de kære politikere skulle kigge nærmere på alle deres tåbelige regler eller lade være med at skære alle over en kam. Måske kigge lidt mere individuelt på personen," skriver Kirsten.

Socialchefen mener også, at kontrolhysteriet i jobcentrene har taget overhånd. Den oplevelse deler Lene.   

"Man bliver som ledig mistænkeliggjort af Jobcenteret som intet kan hjælpe med desværre," mener hun.

Ifølge Ole Pass er det folketingspolitikernes manglende forståelse for det sociale arbejde, der gør, at de ansatte på jobcentre får alt for dårlige forhold at arbejde under.  

"Nok er nok"

En læser håber, at andre socialchefer vil blive inspireret af Ole Pass:

"Det var da dejligt, at der er en socialchef, der tør at råbe op nu, så lad os få alle andre socialchefer til at råbe også, så dem inde på borgen snart kan fatte, at nok er nok nu," skriver Anne Mette.

Deltag selv i debatten nedenfor.


Facebookdebat

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.