Sociale klausuler trækker unge ud af praktikkøen

Antallet af unge uden praktikplads er nu det laveste siden 2010.
Antallet af unge uden praktikplads er nu det laveste siden 2010.
Antallet af unge uden praktikplads er nu det laveste siden 2010. Colourbox

Unge i alderen 15-29 år får rekordmange praktikpladser ved hjælp af sociale klausuler på udbud af bygge- og anlægsopgaver i Københavns kommune. Antallet af unge uden praktikplads er nu det laveste siden 2010. Det viser Københavns kommunes opgørelse af tallene fra 2014, skriver Fagbladet 3F.

Klausulerne skal sikre, at de firmaer der bygger for kommunen også har lærlinge ansat.

Steen Boesen, uddannelseskonsulent i 3F, har siden indførelsen af sociale klausuler i udbud været med til at undersøge, om kravene bliver overholdt.

- De har ikke en nem opgave, da de skal tage hensyn til EU's regler om fri konkurrence samt udbudsloven. Den opgave har kommunen løst godt, og det er lykkedes dem at skaffe mange praktikpladser. Også hos de udenlandske underentreprenører, der bliver brugt i mange af kommunens byggerier, siger han.

Frank Jensen er glad for, at indsatsen for at skabe flere praktikpladser i København har båret frugt.

- Jeg er glad på vegne af de unge i København, men det er deprimerende, at tallet er stigende på landsplan. Det er vigtigt, at de unge får en tilknytning til arbejdsmarkedet. Skolepraktik kan sagtens være godt fagligt, men det er ude på byggepladserne, at man skaber kontakterne og får erfaringen, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.