Socialarbejdere snydes for vigtig efteruddannelse

23 kommuner har fravalgt et gratis tilbud, der skal ruste medarbejderne til at spotte børn, som har været udsat for overgreb.
Det gratis efteruddannelses-tilbud skal sikre, at kommunalansatte bliver bedre til at spotte børn, der udsættes for overgreb.
Det gratis efteruddannelses-tilbud skal sikre, at kommunalansatte bliver bedre til at spotte børn, der udsættes for overgreb. Colourbox

23 kommuner har fravalgt et gratis tilbud, der ellers kunne ruste de ansatte i at spotte børn, som er blevet udsat for seksuelle overgreb. Det afslører DR Nyheder i dag.

Andre kommuner har ellers gode erfaringer med det gratis tilbud om efteruddannelse. Det har øget de ansattes opmærksomhed, lyder det fra kommuner som Esbjerg og Struer. I Struer er antallet af underretninger eksempelvis fordoblet.

Men 23 kommuner har altså ikke brugt tilbuddet om efteruddannelse hos Siso, Videnscentret for Sociale Indsatser ved Vold og Seksuelle Overgreb.

Det på trods af, at uddannelsen ikke koster kommunerne en krone, da den finansieres af statens såkaldte overgrebspakke.

Red Barnet forstår ikke de 23 kommuner.

"Jeg synes, det er rigtig, rigtig sørgeligt på børnenes vegne, at kommunerne ikke vil opruste deres tilbud, siger psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet til DR Nyheder.

Overgrebspakken blev vedtaget af satspuljepartierne i 2013. Med pakken blev der afsat 268 millioner kroner for perioden 2013-2016 til en samlet indsats til beskyttelse af børn og unge mod overgreb.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.