Snyd for millioner: Falske topchefer narrer danske virksomheder

Bagmandspolitiet advarer mod såkaldt CEO Fraud, efter at to virksomheder er franarret 140 millioner kroner.
To danske virksomheder er blevet franarret millioner af falske topchefer.
To danske virksomheder er blevet franarret millioner af falske topchefer. Modelfoto: Iris/arkiv

En international topchef ringer til regnskabsmedarbejderne i den danske afdeling og beder dem overføre millioner til opkøb af en virksomhed. Handlen er fortrolig, og pengene skal overføres hurtigt.

På den måde er to danske virksomheder blevet franarret millioner af falske topchefer, skriver Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) i en pressemeddelelse, hvor der advares mod såkaldt CEO Fraud.

- De stresser regnskabsmedarbejderen med korte deadlines, og de gør meget ud af at skærme svindlen ved at sige, at det er meget fortroligt, og at ingen må kende til opkøbet, skriver fungerende politiinspektør Thomas Anderskov Riis.

De to virksomheder, der er danske afdelinger af internationale virksomheder, er blevet franarret henholdsvis 40 og 100 millioner kroner. I sidste uge fik politiet endnu en sag med tråde til en dansk virksomhed.

- CEO Fraud er et kæmpe problem internationalt, og derfor advarer vi nu danske virksomheder. For svindlerne vil sikkert forsøge sig hos andre danske virksomheder, skriver Thomas Anderskov Riis.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.