Snaps i sidste øjeblik: Du kan nå det endnu
Det er påske og så skal vi have snaps – har du endnu ikke nået at lave din snaps til årets påskebord, så prøv en af disse to snaps.
Skål! Ingen påskesild uden snaps. Sådan er reglen i mange små hjem.
Skål! Ingen påskesild uden snaps. Sådan er reglen i mange små hjem. Foto: Scanpix


Af Mette Skøtt, familiejournal.dk, Aller Media

Skal I have snaps til årets påskefrokost, men er du ikke rigtig kommet i gang med at forberede det endnu, så skal du ikke give op. For selvom de fleste snaps skal trække i mange uger, for at få en god og fyldig smag, så findes der også muligheder for de, der er sent ude.

Forkæl familien med påske-flødebolle æg – se opskriften på familiejournal.dk

Prøv enten en Skovmærke snaps eller en Timiansnaps:

Skovmærke snaps - snaps med friske skud

Denne snaps kræver lidt fodarbejde i form af en tur i skoven, hvor der skal samles skovmærke eller bukkar, som den også kaldes. De er, sammen med anemone, bøgeskovens forårsbebuder. Planterne vokser i tætte grupper ved siden af anemonerne og får små hvide blomster.

Indsamlingen kan slås sammen med en familietur i skoven, så I får en tur ud af det, og når I kommer hjem skal snapsen laves sådan:

  • Fyld en flaske med friske skud og dæk med klar snaps eller vodka. 
  • Lad det trække omkring 24 timer og fortynd essensen til passende smag. 
  • Snapsen er drikkeklar med det samme. 

Kommer familien til kaffe i påsken, så server denne kringle med marcipan og rosiner

Timiansnaps

Timiansnaps er lidt lettere at gå til – her skal du blot bruge frisk timian, de unge skud og lidt blomster, og klar snaps/vodka.

Sådan gør du:

  • Fyld et glas 1/3 op med timian og snaps eller vodka. Resten skal bare være klar væske. Lad essensen trække i ca. to døgn, hvorefter den filtreres. 
  • Fortynd essensen med snaps eller vodka til den ønskede styrke og smag er nået. 

Husk at passe på forårssolen, råder lægen på udeoghjemme.dk

 

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.