Smykke-kendis søgte gratis arbejdskraft

Mai Manniche, smykkedesigner og kendt fra programmet 'Kræsne købere' på TV3, har søgt en ulønnet assistent til at arbejde fuld tid. Det er der ikke blevet taget så godt imod.
Arbejd for smykkedesigneren Mai Manniche på fuld tid - gratis, lyder "tilbuddet" i et jobopslag.
Arbejd for smykkedesigneren Mai Manniche på fuld tid - gratis, lyder "tilbuddet" i et jobopslag. Foto: Erik Refner, Scanpix/arkiv

Mai Manniche, der er smykkedesigner og kendt fra programmet 'Kræsne købere' på TV3, har søgt efter en praktikant, der skal arbejde fuld tid i hendes firma. Gratis.

Det fortæller Ekstra Bladet.

Hun har annonceret efter den gratis arbejdskraft via sin Facebook-side og blog, og skrev blandt andet, at man skal være energisk, kunne have mange bolde i luften og have et godt humør.

En del har reageret negativt på opslaget. Jan Hellesøe, TV-vært og psykologisk manipulator fra programmet 'Fuckr med din hjrne', skrev:

"Ha ha, det er det vildeste nogensinde! 37 timer ULØNNET! Sådan kan man også tage røven på folk."

Mai Manniche skriver til Ekstra Bladet, at hun allerede har fået mange henvendelser om jobbet:

"Opslaget har som altid givet mange ansøgninger, og jeg har derfor taget det af. Hele tumulten bygger på misforståelser - og der på ingen måde tale om et almindeligt job eller udnyttelse, tværtom er det i praktikantens egen interesse og af samme grund vi får så mange ansøgninger."

Mai Manniche skriver også, at hun ofte får studerende ind fra KEA, Københavns Erhvervsakademi, hvor ulønnede praktikophold er en del af uddannelserne.

Den slags ophold er dog kun 10-12 uger. Ikke seks måneder, som Mai Manniche har søgt efter, fortæller Mette Harrestrup, programchef for Design på KEA, til Ekstra Bladet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.