Smidt til storskrald: Små kanin-unger dumpet

Fire små kaniner er blevet fundet til storskrald på Nørrebro i København. Og det er ikke et særtilfælde, forklarer Dyreværnet, der oplever, at folk smider flere og flere dyr ud.
Hvem kan dog smide sådanne små pjuske-basser væk???
Hvem kan dog smide sådanne små pjuske-basser væk??? FOTO: Dyreværnet

Fire kære kaniner blev mandag i denne uge fundet af et par på Nørrebro i København. De små uldtotter sad i en papkasse - gemt under andre sager, der skulle til storskrald.

Heldigvis blev dyrene fundet, før de blevet så kolde og forkomne, at de var døde. De er nu blevet bragt ind til Dyreværnet, hvor de bliver tjekket af en dyrlæge.

De stakkels dyr er nu i sikkerhed, men sådan går det ikke for alle kæledyr, som bliver smidt ud. Og dem er der mange af.

Tag jeres forholdsregler

Direktør for Dyreværnet, Signe Sehested Lund, fortæller til Avisen.dk, at foreningen oplever flere og flere episoder, hvor folk smider deres dyr ud. Hun antager, at Dyreværnet i hvert fald har 600-700 sager af den slags om året. Og det er alt for mange:

- Vi drukner i dyr, siger Signe Sehested Lund, der forklarer, at foreningen knokler for at redde dyrene, finde plejefamilier og nye hjem.

Men det er holder ind imellem hårdt, fordi så ekstremt mange dyr bliver forladt, forklarer direktøren. 

Signe Sehested Lund opfordrer derfor alle kæledyrs-ejere til at passe på deres firbenede familiemedlemmer. Anskaf dig kun et dyr, hvis du kan tage dig af det. Og sikr dig, at dyret ikke får unger, hvis ikke du kan tage dig af dem.

- Folk skal tænke sig meget godt om. Vi får jo dyr ind, der der blevet taget fra deres mor, hvor vi skal skaffe eksempelvis plejefamilier, og vores ressourcer er hele tiden under pres.

Signe Sehested Lund klager ikke, for hun og Dyreværnet er til for at hjælpe de ulykkelige dyr. Men, er hendes pointe, alt for mange kæledyr lider under de forhold, mennesker udsætter dem for. Derfor skal vi sørger for, at vi kun får dyr, hvis vi kan overskue dem, og sterilisere dem, hvis vi ikke vil have små unger også.

Her kan du se Dyreværnets opslag med de fire kaniner:

***FIRE KANINER EFTERLADT TIL STORSKRALD***Det var et rystet københavnsk par, der i formiddags fandt de fire kaniner...

Opslået af Dyreværnet på 16. november 2015

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.