Af Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig, Aller Media
Prikken over julemiddagen er risalamanden, hvis den vel at mærke er, som den skal være, så den både har den rette smag og den rette konsistens. Du behøver ikke at være mesterkok for at lave en risalamande, der er lige i vinkel, og du kan sagtens eksperimentere og prøve nye smagsvarianter, og stadig sikre dig en vellykket risalamande.
Old scool: På madogbolig.dk finder du den traditionelle opskrift på risalamande
Risalamande i nye klæder
Vil du gerne lave en risalamande, der vækker ekstra opmærksomhed omkring julebordet, så har madskribent Camilla Biesbjerg fra magasinet Mad! nogle gode fif til, hvad du kan gøre:
- Risalamanden får en mere rund og fyldig smag, hvis man rister de smuttede mandler på en tør pande, inden de hakkes og vendes i risalamanden. Det giver også en ekstra god og crunchy smag, hvis man topper den færdige risalamande med en god håndfuld grofthakkede brændte mandler, forklarer hun.
Mums: Her er Mette Blomsterbergs lækre vaniljekranse
Endvidere kan du eksperimentere med nye smagsoplevelser i risalamanden ved ganske små justeringer:
- Er man til en endnu mere raffineret smag, kan man komme 1-2 spsk. sød sherry i risalamanden inden servering. Man kan selvfølgelig også skifte den traditionelle kirsebærsauce ud med for eksempel saltet karamelsauce eller en syrlig appelsinsauce, forklarer Camilla Biesbjerg.
- Rør jævnligt i grøden, når du laver den, så du sikrer dig, at den ikke brænder på.
- Kog grøden dagen før, men vend først flødeskum i på dagen.
- Gem altid en ekstra hel mandel i tilfælde af, at den første knækker. Du skulle nødig skuffe gæsterne
UDVID
Få opskrifter på julens 10 bedste kager på madogbolig.dk