Smarte makeup-tricks: Sådan får du større øjne

Er du fra naturens side født med små øjne, kan du med de rigtige tricks få dem til at fremstå meget større.
Smukke øjne med whau-effekt - læs i artiklen hvordan du får dem.
Smukke øjne med whau-effekt - læs i artiklen hvordan du får dem. Foto: SCANPIX arkiv

Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

En del kvinder drømmer om at have store dådyrøjne med lange øjenvipper, men det er i sagens natur de færreste af os, der er født sådan. Men dermed ikke sagt at, man ikke kan få de der store dådyrøjne, for der er nogle tricks, som man med fordel kan benytte sig af.

Makeup tips til kvinder over 40: Læs mere på Q.dk

Vælg en lysere farve - med glimmer

- Hvis du vil give et indtryk af at have store, åbne øjne, skal du holde dig til lyse farver med glimmer. Når du gør noget lysere, står det mere frem, siger makeupartist Gregory Arit ifølge KK.no.

(artiklen fortsætter under boxen)

Se også:

Find en hudfarvet eyelinerblyant

Eyelinere bruges ikke bare til at fremhæve øjnene. Du kan med fordel bruge en hudfarvet eyelinerblyant ved de nederste øjenvipper på den fugtige kant. Det åbner øjnene og får dem til at virke større og mere ’vågne’. En anden bonus ved en hudfarvet eyelinerblyant, er at de tilmed kan få øjnene til at fremstå hvidere.  Forsøg selv morgenen efter en lang nat.

Friske øjne på 10 sekunder: Læs mere på femina.dk

Katteøjne-teknikken

Nej du behøver ikke at være født med runde eller store øjne for at se fabelagtig ud, når du skal lave ’katteøjne’. Alt handler om teknik.

- Lav ’halen’ ved den ydre øjenkrog først. Fortsæt herefter med at tegne stregen langs den øvre vippekant, men sørg for at lave den meget tynd. På den måde får du heller ikke gjort din øjne små, forklarer Arit.

Vælg den rigtige farve

-  Styr udenom sort. Det gør udtrykket omkring øjnene for hårdt, og får dem til at se dybtliggende ud. Vælg hellere en chokoladebrun farve, en mørk blommefarve eller marineblå, som Hollywoodstjernerne. Det giver dybde, men uden det bliver for meget, forklarer Arit.

Her ni nemme hverdagstricks, som gør dig lækker i en fart: Læs mere på IN.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.