Smarte hår-tricks: Sådan får du mest ud ud af din hårtørrer

Læs her hvordan du bruger din hårtørrer optimalt.
Start med varm luft og slut med kold. Sådan lyder et af eksperternes gode råd.
Start med varm luft og slut med kold. Sådan lyder et af eksperternes gode råd. Foto: SCANPIX arkiv

Af redaktionen, Q.dk, Aller Media

De fleste af os har en hårtørrer – men ved du egentlig, hvordan den bruges optimalt? Ved hjælp af nogle få tricks kan du bevare håret sundt og smukt og samtidig komme hurtigere ud af døren.

En hårtørrer er, som du ved, perfekt til at få tørret håret hurtigt efter et bad. Men en hårtørrer er også essentiel når det kommer til styling af håret, hvad end det f.eks. er til at skabe mere volumen eller et flot fald i lokkerne.

Her giver skønhedsredaktørerne Marlene Kronborg og Line Munkholm dig 5 gode råd til, hvordan du kan bruge din hårtørrer og få det meste ud af den.

Guide: Sådan får du de super hotte buskede øjenbryn - Se hvordan på Q.dk

5 tips til at bruge hårtørrer optimalt:

1. Tør med hårene

Vend altid næbbet på føntørren nedad, så du tørrer håret med skællagene og ikke mod. Det skaber et sundere og mere glansfuldt hår.

2. Skab volumen med en hårtørrer

Vil du ikke blot have glat og blankt hår, men også volumen, kan du bruge en volume-mousse, som du påfører vådt hår i både længder og ved hårrødderne. Vend hovedet nedad og føntør - på den måde tvinger du hårrødderne til at 'løfte' sig, så håret syner mere voluminøst, når du retter dig op igen.

3. Vil du have glat hår eller fald i?

Skal du give dig selv en god blow dry, er en rundbørste med en keramisk belægning et uundværligt redskab. Kør børsten igennem en tot hår, så håret ligger oven på børsten og lad føntørrerens næb følge bevægelsen nedad. Ønsker du et look med fald i håret bruger du børsten og varmen til at 'forme' håret. Det kræver lidt øvelse, men bruger du lidt tid på det, vil du se en tydelig forskel.

Hvad er bedst – bad om aftenen eller bad om morgenen? Se mere på Q.dk

4. Start med varm luft og slut med kold

Varm luft åbner skællaget på hårstrået og gør det lettere at style. Den kolde luft lukker skællaget igen. Det er derfor en god idé at tørre håret 70-80 % tørt med varm luft, skabe det look, du ønsker, og afslutte de sidste 20 % med kold luft, så er der mere hold på håret.

5. Tør håret helt

Sørg for altid at tørre dit hår helt. Vådt eller fugtigt hår er mere sårbart end tørt. Det knækker hurtigere og er modtageligt over for eksterne skadelige påvirkninger som sol, forurening, røg m.m.

Ole Henriksen deler skønhedstips med Q.dk: Få dem her

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.