Smart trick: Sådan redder du en knækket læbestift
Er din favorit læbestift knækket, så vent med at smide den ud, indtil du har prøvet at redde den med dette trick.
En knækket læbestift kan godt reddes, du behøver ikke smide den ud.
En knækket læbestift kan godt reddes, du behøver ikke smide den ud. FOTO: Scanpix


Den perfekte læbestift er svær at finde - og netop derfor er det også pokkers ærgerligt, når den knækker. Men du kan redde den med dette lille råd fra Good Housekeeping – det tager kun et par minutter.

1. Skub bunden op

Din læbestift er delt i to. Gem den del, der er knækket af og skub bunden op på den tube, den har siddet på. Fjern resten af læbestiften derfra. Den skal skrabes ren ned til holderen.

2. Brug en vatpinde

Tag en vatpind og brug den til at glatte bunden af læbestiften ud på holderen, så overfladen er glat. Gør det samme på den ende af læbestiften, der er knækket, så begge overflader er fine og glatte.

3. Varm læbestift-holderen

Tag holderen til læbestiften og varm den flade op, hvor stiften normalt sidder. Du kan nemt gøre det med en tændstik eller en lighter.

4. Varm læbestiften

Bagefter varmer du den del af læbestiften, der er knækket af. Men pas på med at varme for meget og sørg for, at det kun er bunden, du varmer op. Dem smelter nemt, så læg den på en spiseske og vær forsigtig.

5. Glat stiften ud igen

Brug din vatpind igen og glat bunden på læbestiften ud endnu en gang, så den er helt flad.

6. Sæt enderne sammen

Varm enderne kort igen. Tag derefter de to nu varme ender og før dem sammen, som de ville have siddet, hvis læbestiften stadig var hel. Pres dem let sammen og sørg for, at de sidder lige på.

7. Varm det endelige resultat

Hold din næsten-færdig-læbestift ret op og ned. Varm igen, denne gang rundt om den kant, der nu holder de to dele sammen. Vær forsigtig og gør det let, men sørg for at de to dele smelter ordentlig sammen. For at give din læbestift en pænere overflade, så glat kanten.

8. En tur i fryseren

Efter din lille operation skal du putte din læbestift i køleskabet en times tid, så den bliver hård og bagefter kan du bruge den igen – den er næsten så god som ny.






Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.