Af Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media
Kylling er en af danskernes foretrukne madvarer. Kyllingen er proteinrig og fedtfattig, og den kan bruges på et utal af måder. Men det er også en fødevare, som man skal behandle med forsigtighed.
Ovnstegt kylling: Dejlig opskrift. Læs mere på søndag.dk
Rå kylling bliver let en bakteriebombe, og hvor du for eksempel godt kan spise oksekød, der ikke er gennemstegt, må kyllingen aldrig være rosa indeni. Man skal også altid bruge særskilte knive og skærebrætter til kyllingekødet.
Men en af de ting, der kan gøre kyllingen lidt svær at stege, er at den ikke indeholder så meget fedt eller vand, derfor kan den let blive tør, hvis du steger den forkert, skriver KK.no.
Anne Sofie Espersen: ’’Jeg var ødelagt efter skilsmissen’’. Læs mere på Femina.dk
Men der findes en skudsikker opskrift, der garanterer dig de perfekt stegte fileter. Den kræver en minimal indsats, og frigiver en masse tid til at forberede resten af måltidet.
- Bank kyllingefileterne til samme størrelse med bunden af et rent glas.
- Krydr fileterne.
- Hæld lidt olie eller smør i bunden af en pande eller en sautégryde med låg. Skru højt op for temperaturen.
- Læg fileterne på panden når smørret eller olien er blevet varmet op. Steg i 1-2 minutter.
- Vend fileterne og skru temperaturen ned på laveste blus. Put låget på og lad fileterne steg i fred i 10 minutter.
- Vend herefter fileterne og tag dem af blusset, og lad dem hvile i yderligere 10 minutter. Herefter er de klar til servering.
Madvarer der lindrer smerter: Læs mere på Søndag.dk