Smart kød-fif: Sådan udbener du let en lammekølle
Hvordan fjerner man egentlig benet fra sådan en lammekølle. Her får du en trin for trin-guide.
Ingen påske uden et påskelam. Det er lækkert - og det hører hjemme på påskebordet.
Ingen påske uden et påskelam. Det er lækkert - og det hører hjemme på påskebordet. Foto: Scanpix/Iris


Af Marianne Kastberg, ISABELLAS, Aller Media

Når du køber en hel lammekølle, sidder bækkenknoglen af og til på.

Bækkenknoglen er et fladt, uregelmæssigt formet ben, der sidder øverst oppe på en lammekølle. Det er fæstnet til lårbenet med et kugleled, og skal fjernes før, du kan fjerne lårbenet.

Hos fx en frossen new zealandsk lammekølle, der kan købes i de fleste supermarkeder, er bækkenknoglen fjernet. Køber du sådan en lammekølle, kan du springe punkt 1 over og starte ved punkt 2.

Her er 8 smarte ting, du kan bruge æggeskaller til

Sådan udbener du en lammekølle

Brug en skarp, spids kniv.

  1. Læg din lammekølle med fedtlaget nedad. Hvis bækkenknoglen sidder på, starter du med at løsne kødet rundt om benet. Skær de sener igennem, der forbinder benet til lårbenet. Vrik og vrid i benet - så kan du bedre mærke og se, hvordan det går. Skær benet helt af.
  2. Du kan nu se det kugleformede led - det er det første af lårbenet. Stik kniven ned på den ene side af kuglen. Skær ned langs med benet - følg benet med kniven.

Her er syv madvarer, du skal passe på med opvarme

  1. Løsn lårbenet ved at skære med små snit så tæt på benet som muligt - skær på begge sider af benet.
  2. Skær helt ned til knæleddet, og gå ind under lårbenet, så det løsnes fra den tykke side af din lammekølle.
  3. Løft benet op, og skær det fri af knæskallen (en tyk bruskskive, man ikke behøver at fjerne). Så nemt har du udbenet en lammekølle.

Få 13 brugbare husmortips til køkkenet

Se også:
 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.