Smækker med døren: Kommer IKKE til at savne topstyring i V

Eyvind Vesselbo (V) glæder sig til at få sin frihed tilbage. Venstremanden genopstiller ikke, men tror også, at han som person kan få mere indflydelse uden for Folketinget.
Tidligere socialordfører Eyvind Vesselbo (V) forlod for et lille års tid siden sin ordførerpost i protest mod partiets linje. Dengang sagde han følgende til EkstraBladet: "Jeg er gået som socialordfører, fordi Venstre vil have en anden socialpolitik end den, jeg har stået for de seneste tre år, hvor jeg har kæmpet for ekstra penge til de svageste i samfundet."
Tidligere socialordfører Eyvind Vesselbo (V) forlod for et lille års tid siden sin ordførerpost i protest mod partiets linje. Dengang sagde han følgende til EkstraBladet: "Jeg er gået som socialordfører, fordi Venstre vil have en anden socialpolitik end den, jeg har stået for de seneste tre år, hvor jeg har kæmpet for ekstra penge til de svageste i samfundet." Foto: Søren Bidstrup/Arkiv/Scanpix

Han er kendt for at gå sine egne veje, og torsdag aften forlader han Folketinget for sidste gang.

Tidligere socialordfører for Venstre Eyvind Vesselbo genopstiller ikke, men det afholder ham ikke fra at sige sin uforbeholdne mening på vejen ud.

-Jeg kommer ikke til at savne den udtalte topstyring, som ofte hersker, og som betyder, at ens egne holdninger lidt for tit må vige. Det er selvfølgelig helt naturligt, at det en gang imellem er sådan, når man er i en gruppe og tilhører et parti, men jeg glæder mig meget til at få min frihed tilbage til at sige, hvad jeg mener om tingene, siger Eyvind Vesselbo til Jyllands-Posten.

"Et stykke stemmekvæg"

Eyvind Vesselbo lader i det hele taget ikke til at have meget til overs for Venstres måde at styre folketingsgruppen på. Ifølge den tidligere socialordfører bliver gruppen styret med en for hård hånd.

- Jeg oplever for ofte mig selv som et stykke stemmekvæg, der bare får besked på at sige, hvad andre mener, og jeg skal trykke på knappen ud fra, hvad andre i partiet har besluttet. Jeg er sikker på, at jeg som person kan få mere indflydelse uden for Folketinget end i Folketinget, siger han.

Venstremand: Børn bliver brugt som skydeskive

Venstremanden tager dog ikke alene dårlige minder med fra Christiansborg. Han kommer til at savne det gode arbejdsmiljø og relationerne på tværs af partierne.

Eyvind Vesselbo har dog en sidste afskedssalut til partikammeraterne med statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen i spidsen.

- Desuden ser jeg frem til at slippe for, at det altid er børnene, de syge, de handicappede og andre udsatte grupper, som af mange politikere bliver brugt som skydeskive, når der skal spares. For der er jo mange andre steder i finansloven, hvor man kan skære ned, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.