Små tøjbutikker skal slå sig sammen

Små tøjbutikker uden for de store byer kan sælge mere ved at satse på nethandel, men det er et stort arbejde at holde en netbutik kørende.
Så tøjbutikker i provinsen skal slå sig sammen og sælge på nettet, mener iværksætter.
Så tøjbutikker i provinsen skal slå sig sammen og sælge på nettet, mener iværksætter. Foto: Colourbox/free

Nu kan butikkerne ved hjælp af en ny net-tjeneste binde deres lagre sammen og på den måde tilbyde kunderne mere. Det fortæller DR Østjylland.

- Problemet er, at folk flytter til storbyerne, samtidig med at flere og flere begynder at handle på internettet, siger Steffen Mandrup, der er en af tre iværksættere fra Aarhus, som står bag hjemmesiden vuuh.dk.

- Det er meget svært for små butikker i de mindre byer at komme ud og markedsføre sig selv i stor nok skala til at kunne lokke rigtig mange kunder til, siger Steffen Mandrup.

Men på vuuh.dk kan de mindre butikker slå sig sammen, så de ikke oplever, at kunderne smutter, når de ikke kan finde den rigtige vare.

- Vi binder alle butikker sammen i et fælles virtuelt lager. Hvis den ene butik har en bestemt bluse i størrelse small, og en anden butik har den i størrelse medium, så kan vi tilbyde begge størrelser og dermed sikre, at man oftere finder den rette størrelse, forklarer Steffen Mandrup.

Det handler altså om, at små danske butikker skal hjælpes ad og sende kunder videre til hinanden i stedet for at de udenlandske konkurrenter snupper dem.

- Vi skal sikre, at når kunderne er der, så skal vi også få dem til at købe noget. Det er gratis for butikkerne at være med på vuuh.dk. Indtil nu har 50 tøjbutikker meldt sig til, siger Steffen Mandrup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.