Slut med at købe cigaretter på sygehus: Man kan stadig få en øl

På Roskilde Sygehus er det allerede forbudt, og fra nytår er det heller ikke længere muligt at købe cigaretter og anden tobak på sygehuset i Køge.
- Og sgnalværdien, i at man ikke har det, synes jeg er rigtig god set ud fra et sundhedsperspektiv siger driftschef på Roskilde og Køge Sygehuse, Johnny Petersen.
- Og sgnalværdien, i at man ikke har det, synes jeg er rigtig god set ud fra et sundhedsperspektiv siger driftschef på Roskilde og Køge Sygehuse, Johnny Petersen. Foto: Scanpix arkiv

På Roskilde Sygehus er det allerede forbudt, og fra nytår er det heller ikke længere muligt at købe cigaretter og anden tobak på sygehuset i Køge, fortæller DR P4 København.

- Efterspørgslen er faldet, så det er helt naturligt, siger driftschef på Roskilde og Køge Sygehuse, Johnny Petersen:

- Og sgnalværdien, i at man ikke har det, synes jeg er rigtig god set ud fra et sundhedsperspektiv.

Ligesom på andre af landets sygehuse er kiosken og caféen forpagtet ud. Forpagter af Café Rask på Køge Sygehus, Kim Aagaard, ville gerne have beholdt cigaretsalget, for smøgkunderne køber typisk andre varer med, så de første måneder af 2016 vil vise, om han fortsat kan leve af sin forretning, som han har haft i snart 14 år.

- Selvfølgelig kan det være lidt dobbeltmoralsk, at vi i den ene ende af sygehuset reparerer på folk, mens vi i den anden ende hælder noget forkert på dem. Men vi skal leve, og jeg skal betale løn til de medarbejdere, jeg har, siger Kim Aagaard til DR P4 København.

Begge sygehuse har fortsat tilladelse til at sælge øl, vin og stærk spiritus.

- Der findes begivenheder, hvor man kan dele nogle glæder med et glas øl eller vin til, og det mener jeg ikke, at vi skal vurdere om er rigtigt eller ej, siger driftschef på Køge og Roskilde Sygehuse Johnny Petersen til DR P4 København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.