Sluk smøgen Margrethe: Dronningens rygevaner forarger i udlandet

Flere internationale medier bringer billeder af en rygende Dronning Margrethe sammen med sine børnebørn.
Det er blandt andet dette billede af en rygende Dronning Margrethe sammen med kronprinseparrets børn, der har fået udenlandske medier til at omtale den danske dronnings rygevaner.
Det er blandt andet dette billede af en rygende Dronning Margrethe sammen med kronprinseparrets børn, der har fået udenlandske medier til at omtale den danske dronnings rygevaner. Foto: Scanpix

Den danske dronnings rygevaner er blevet et emne i flere udenlandske medier.

Det sker, efter den samlede kongefamilie for nyligt lod sig fotografere ved Gråsten Slot. Her gik Dronning Margrethe rundt med en tændt smøg, og det har fået flere til at løfte øjenbryn i udlandet. Dronningen havde nemlig ikke bare en tændt cigaret i den ene hånd, hun havde samtidig et barnebarn i den anden.

I australske The Courier Mail spekuleres der i, hvad kronprinsesse Mary mon mener om sin svigermors rygevaner.

I britiske The Daily Mail skriver avisen under den meget lange overskrift "Sluk den smøg bedstemor! Trodsig rygende Dronning Margrethe af Danmark giver løftede øjenbryn ved at tænde en smøg, mens hun går med kronprinsesse Marys små børn":

- Hun er blevet døbt "askebægerenes dronning" af nogle og rubriceret som en dårlig rollemodel af andre. Alligevel fortsætter Danmarks Dronning Margrethe trodsigt sin elskede rygevane på trods af flere års kritik, lyder det blandt andet i den britiske avis.

Dronningen har røget siden en meget ung alder, og både hende og prinsegemalen har ofte svaret på kritikken om hendes rygevaner.

- Jeg er altså ryger, og det er jo ingen hemmelighed. Det gør jeg altså, sagde hun ifølge Ekstra Bladet til et pressemøde i 2010.

I 2006 meldte hoffet ud, at dronningen ikke længere ville ryge offentligt, men holde det i private rammer.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.