Slip af med hundelugten derhjemme

Lugter der af sur, våd hundepels hjemme hos dig? Se, hvordan du undgår at skræmme gæsterne væk, selvom du holder pelsdyr
Du elsker din hund - men du elsker ikke nødvendigvis lugten af hund i dit hjem.
Du elsker din hund - men du elsker ikke nødvendigvis lugten af hund i dit hjem. Scanpix arkiv

Vi kender alle den ubehagelige stank, man kan blive mødt af, når man træder ind over dørtærsklen til et hjem med pelsede kæledyr. Heldigvis behøver hjemmet ikke at lugte langt væk af hundekennel, bare fordi man har en pelset sambo. Få 8 effektive råd mod den dårlige lugt her!

De fleste af os bliver hen af vejen immune over for lugten i vores eget hjem, og vi kan derfor ikke lugte det, der møder vores gæster, når de træder ind ad døren hos os.

Det er dog muligt at holde både hund, kat og andre pelsdyr og samtidig bevare et frisk og rent hjem, men det kræver en indsats. Nøglen til et lugtfrit hjem er nemlig at eliminere lugtkilderne totalt! Nedenfor har vi samlet 8 effektive tips, der vil få hundelugten til at forsvinde!

Her er de fem mest beskidte steder i dit hjem: Se dem på Isabellas.dk

# 1: Bad og plej dit kæledyr jævnligt
Selvom din hund ikke er synligt beskidt, er det en rigtig god idé at bade den i en mild hundeshampoo. Bader du din hund jævnligt, vil du slippe for, at din hund spreder snavs, olier og dårlig lugt, som har tendens til at sidde i pelsen, gennem hele dit hus. Det er dog vigtigt, at du ikke vasker din hund for ofte, da et overforbrug af shampoo vil vaske de naturlige olier ud af pelsen og efterlade huden og pelsen knastør!

Til gengæld kan du med god samvittighed både børste og pleje din hund ganske ofte, og det er mindst lige så vigtigt i kampen mod hundelugten. Børst din hund ofte, og sørg for at gøre det udendørs, så du undgår, at de vildtfarende hundehår finder vej til dine møbler og gulve.

# 2:
Fnugruller er din bedste ven
Deler du bolig med en hund, er hundehår nærmest umulige at undgå.  For at undgå den karakteristiske og ret ubehagelige lugt af hund bør du fjerne alle hundehår fra dine møbler mindst en gang om ugen. Her er fnugruller eller en støvsuger med et særligt støvsugerhoved guld værd!

Sådan holder du edderkopperne ude af dit hjem: Se hvordan på Isabellas.dk

# 3: Glem ikke gulvet
De fleste hundeejere har erkendt, at støvsugning og gulvvask er to pligter, der skal udføres med meget korte mellemrum. Husk at være opmærksom på at tømme og skifte din støvsugerpose ofte, for er støvsugerposen fuld, når du støvsuger, vil støvsugeren blæse al den dårlige lugt fra det opsamlede snavs og skidt direkte ud i din bolig! 

# 4:
Tjek husets luftfiltre- og kanaler
Rens luftkanalerne og filteret i din aircondition en gang om måneden. Det vil først og fremmest få dit hjem til at dufte mere rent, og dernæst vil det forhindre, at hundehår blokerer filtrene.

# 5: Brug desinfektionsmidler
Rigtig mange lugte skyldes bakterier. Sørg for at fjerne overfladebakterierne i dit hjem ved hjælp af effektive rengørings- og desinfektionsmidler. Undersøg dog altid, om produkterne er uskadelige for nysgerrige hundesnuder- og næser, før du anvender dem.

# 6: Maskér ikke lugten – fjern den!
Glem alt om duftsprays og luftfriskere, som blot skjuler den dårlige lugt med parfume. Køb i stedet de midler, der rent faktisk eliminerer hundelugten.

Lav et smukt og effektivt myggelys: Se hvordan på Isabellas.dk

# 7: Fjern urinlugten
Har din hund små uheld indendørs, bør du vaske området grundigt straks ved hjælp af effektive rengøringsmidler særligt beregnet til lugtgener forårsaget af kæledyr. Rengør du med almindelige universalrengøringsmidler eller lignende vil området sandsynligvis blive rent, men der vil stadig eksistere duftmolekyler, som kan friste din tissetrængende hund til at besørge på samme plet igen.

# 8: Glem ikke hundekurven
Investér altid i en hundekurv med et betræk, du kan tage af og vaske i vaskemaskinen. Mindst to gange om måneden bør du give alle tekstiler, bløde tøjdyr og puder mm., som din hund har været i tæt kontakt med, en grundig rengøring i vaskemaskinen. En god tommelfingerregel er at vaske din hunds linned, hver gang du vasker dit eget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.